Papperspåsar

Tillgång till påsar och rätt utrustning är viktiga förutsättningar för att insamlingen av matavfall ska fungera bra! Papperspåsarna är speciellt framtagna för att fungera för matavfall. Påsen ska användas tillsammans med den bruna påshållaren för bästa effekt.

Se vår film som visar hur du ska använda påsen och påshållaren till ditt matavfall 

Nya påsar
Påsarna ligger i buntar om 80 st, de är gratis och tillhandahålls på olika sätt:

 • Kläm fast en påse i locket på ditt bruna kärl inför tömning så lämnar chauffören en bunt med nya påsar till dig. (Gäller 1-2 familjshus)

 

 • återvinningsstationerna i Länghem, Dalstorp och Sjötofta har vi placerat ut ”påsboxar” där man kan hämta påsar. Detta är test  som pågår fram till sista mars och ska sedan utvärderas för ev. fortsättning och utökning.
 • Hos föreningskansliet i Grimsås finns ett litet  lager, där kan man hämta påsar under ordinarie öppettider för kansliet.

 

 • ÅVC och Kommunkontoret i Tranemo kan du hämta påsar under ordinarie öppettider.

 

 • Välj papperspåse då du handlar frukt och grönt. Några butiker i kommunen har valt att erbjuda matavfallspåsar som emballage till frukt och grönt. Genom att ta en påse i affären bidrar du till att minska plasten och kan sedan återanvända den hemma till ditt matavfall!
  Se vår film om hur du använder matavfallspåsen i affären

 

 • För flerfamiljshus uppmanar vi fastighetsägaren att ha ett lager med påsar för att serva hyresgäster med. Fastighetsägaren kan antingen hämta påsar på ÅVC eller beställa utkörning direkt till fastigheten, kontakta kundtjänst för beställning.
 • De större påsarna på 22 och 45 liter behöver man beställa för att få dem utkörda.
  Kontakta kundtjänst på renhållningen 0325-57 60 00 eller maila

Publicerad den 12 december 2019, senast ändrad den 27 januari 2020