Kulturskolan

Kulturskola för alla! Vi är stolta och glada över vår verksamhet och våra fantastiska elever. Här kan du bl a spela, dansa, göra konst, teater och sjunga, välkommen med din anmälan!

Kulturskolan huvudbild

Information om Tranemo Kulturskola hittar du under rubrikerna nedan, här hittar du vilka ämnen som finns att välja och vilka taxor som gäller (OBS ny taxa fr o m höstterminen 2018). Är det något mer du undrar över, kontakta oss!  ANMÄL HÄR eller via e-tjänster.

Om Kulturskolan

Tranemo Kulturskola bildades 1954 och var då en renodlad musikskola. Under 2000-talet utvecklades musikskolan till den kulturskola vi är idag med musik, konst, dans, teater och drama på repertoaren. Dessutom finns en bred ensemble- och orkesterverksamhet och kortare kurser och workshops i allt från text till musikproduktion.

VAD KOSTAR UNDERVISNINGEN?

Läs under fliken, Taxor

ANMÄLAN

Kul att du är intresserad! ANMÄL DIG HÄR
Så fort det finns plats kontaktar vi dig. Vi prioriterar barn och unga i kön, från årskurs 3 och uppåt, yngre barn och vuxna i mån av plats.

AVANMÄLAN och FRÅNVARO

Väljer du att sluta på Kulturskolan, avanmäler du din kurs på efterföljande länk. Välj Avsluta Aktivitet under rubriken ämnen/grupper,  (samma tillvägagångssätt som när du anmäler dig).  AVANMÄL DIG HÄR
Vi vill uppmärksamma dig på att Kulturskolan inte har tillgång till Infomentor och vi ser inte om sjukanmälan eller frånvaro gjorts den vägen. Kan du inte komma ber vi dig därför kontakta din lärare. Kontaktinformation hittar du under fliken Kontakta oss.

FÅR MAN PROVA PÅ?

Ja, när du antagits till en kurs på kulturskolan har du rätt att ”prova på” tre gånger innan du bestämmer dig om du vill fortsätta. Avslutar du efter det behöver du inte betala terminsavgiften.

HUR FUNGERAR KÖSYSTEMET?

När du anmäler dig har du möjlighet att göra tre val. Valen görs i prioriteringsordning. När du kommit in på ditt förstahandsval, tas de andra valen automatiskt bort.

KAN JAG HA TVÅ ÄMNEN PÅ KULTURSKOLAN?

Ja, du kan exempelvis kombinera konst, dans eller teater med att sjunga eller spela musik. I mån av plats kan du få spela två instrument.

BEHÖVER JAG ANMÄLA MIG PÅ NYTT VARJE ÅR?

Nej, när du blir elev på kulturskolan fortsätter du tills det att du säger upp din plats om inte kursen är tidsbegränsad. Du som anmälde dig men inte fick plats står kvar i kön.

BEHÖVER JAG HA INSTRUMENT HEMMA?

Ja, all erfarenhet visar att eleven måste ha tillgång till instrument i hemmet för att ha möjlighet till egen övning mellan lektionerna. Därför har kulturskolan detta som krav.

KAN JAG HYRA INSTRUMENT?

Ja, kulturskolan erbjuder hyra av blåsinstrument i 2 år, ibland längre. Stråkinstrument kan hyras under längre tid. Piano, trummor, gitarr, och förstärkare finns inte att hyra. Udda instrument (t.ex viola, barytonsax) tillhandahåller kulturskolan kostnadsfritt vid ensemblespel. Du köper själv rörblad, strängar m.m.

NÄR DU HYR INSTRUMENT HOS OSS

När du hyr ett instrument skriver målsman under en låneförbindelse som säger att du är ansvarig för att ta hand om det på bästa sätt. Du kan heller inte låna ut instrumentet då lånet är personligt.
Om något ändå skulle hända måste du anmäla detta till din lärare eller kulturskolans expedition. Alla skador repareras av kulturskolan och låntagaren står för kostnaden. Slutar du att spela i kulturskolan ska instrumentet genast återlämnas, låneförbindelsen retureras då per post.

UNDERVISNINGSTIDER

Kulturskolan bedriver sin verksamhet både under och efter skoltid. Kulturskolelärarna reser till samtliga skolor i kommunen. Kulturskolans terminstider är desamma som grundskolans. Orkester- och ensemblespel sker som regel i kulturskolans lokaler utanför ordinarie skoltid. Undervisningen sker enskilt, i grupp och i ensemble/orkester. Det kan också förekomma att elever inom undervisningens ram får besöka någon offentlig konsert med gästande artister. Dramaundervisningen och ”Dans i skolan” bedrivs på dagtid inom grundskolans verksamhet.

REGISTER

Eleverna registreras i vårt dataregister. Våra ensembleelever kommer att anslutas till ”Riksförbundet Unga Musikanter” (RUM) utan kostnad för eleven.

Ämnen

NY KURS! SLÖJD MED BEA

Här ges eleverna en möjlighet att utveckla sitt slöjdande och de får tillgång till fler tekniker. Vi kommer jobba med klassiska material och traditionella arbetsområden för att ge ett komplement till skolslöjden. Hårda och mjuka material, metall, trä och textil i nya tappningar, med traditionella tekniker. Bland annat kommer vi arbeta i färskt trä, där kommer vi fördjupa oss i täljning med slöjdknivar, täljhäst och bandkniv. Trådslöjd, där är målet att skapa en förståelse för metalltråden och dess möjligheter. På den textila biten kommer vi fördjupa oss i ull, både i rå, kardad och vävt tillstånd med yllebroderi och tovning. Vi kommer även gå in på återbruk och upcycling. I den mån det går kommer vi försöka att använda oss av närproducerade svenska material och även gå igenom återbruk och om materials möjligheter.

KULTURTIMMEN

En ettårig kurs där du har möjlighet att prova på Kulturskolans utbud, testa olika instrument, spela teater m.m.
Onsdagar 17-18, Stora salen på Kulturskolan i Tranemo.

MUSIK

Undervisning på ditt instrumentval, både enskild och grupp-undervisning efter behov. Deltagande i orkester och samspel på olika nivåer. Vi prioriterar barn och unga i kön, från årskurs 3 och uppåt, yngre barn och vuxna i mån av plats.

Blåsinstrument
Träblås –
blockflöjt, klarinett, nay, saxofon, tvärflöjt
Bleckblås – trumpet, trombon, eufonium, valthorn, tuba

Slagverk
trummor, darbuka, djembe, xylofon

Stränginstrument
Stråk – cello, kontrabas, viola, violin
Knäppinstrument – elbas, gitarr, oud, ukelele

Klaverinstrument
dragspel, piano, österländsk keyboard
NYHET! Dragspels-workshop med Isak Bergström på Kulturskolan, knapp- och pianodragspel, alla är välkomna, gammal som ung! Inga förkunskaper krävs.

Sång
Sång och sångensemble
NYHET! Nu startar vi upp Kulturskolans barnkör, för små barn upp till 6 år i Väveriet (stora köket i tornet), Uddebo. Vid intresse kör vi också igång en också en grupp för skolbarn 7 år och äldre. Vi kommer att ses varje vecka på torsdagar kl. 16.00-16.30 för att sjunga och experimentera med musik tillsammans.

Komposition

Orkestrar/ensembler
Juniororkester, Tranemo Concert Band (TCB), Stråkdraget, kammarorkester, popgrupper och sångensemble.

Musikteori
Vi erbjuder musikteori till de elever som vill söka för vidare studier.

KONST

Ämnet innefattar flera inriktningar, måleri, teckning, skulptur och tecknad film. Du väljer själv, i samråd med läraren, vad du vill syssla med. Färg- och formlära är återkommande på kursen.

DANS

dansgrupper – Vi lär känna kroppen, vi provar olika dansstilar och leker fram koreografier.
TISDAGAR
17.00-17.30  Stjärnan
17.30-18.00  Månen
18.00-19.00  Tornado
ONSDAGAR
18.00-18.30  Solen
18.30-19.00  Regnbågen
19.00-19.30  Stormen
dans i skolan – dans i projektform erbjuds grundskolan och är gratis

TEATER

Kulturskolan har flera olika teatergrupper. Alla jobbar mot teaterproduktioner som vi spelar upp för publik, men det är inte alltid målet som är det viktigaste, utan vägen dit! Vi repeterar på en riktig scen med ljus och ljud för att få den rätta känslan. Gruppindelningen görs i samråd med teaterläraren.

DRAMA

Med alternativa sätt för estetiska uttryck eller organiserad fysisk aktivitet, som inte är idrott, erbjuder vi drama för kommunens skolor. På ett lustfyllt sätt får deltagarna träna hjärnan och kroppen samtidigt som de tränar hjärtat i samspel med andra. En plats i skolan där deltagarna får möjlighet att öva och testa på livets olika roller. Med teaterns verktyg jobbar vi med värdegrund och bemötande och deltagarna tränas i samspel, att uttrycka sig inför andra och sin självkänsla. Exempel på arbetsredskap är värderingsövningar, forumspel, personlig utveckling samt teateruttryck.​ Pedagogiskt drama erbjuds grundskolan och är gratis.

 

 

Taxor

VAD KOSTAR UNDERVISNINGEN?
– Ny taxa fr o m höstterminen 2018

Kulturskolans anmälningsavgift är 200:- per elev och termin (oavsett antal kurser).
Instrumenthyra 100:- per termin.
Vuxenundervisning 1 485:- per termin.

Orkester och ensembler är kostnadsfritt.
Spelböcker och ev. annat material betalar eleven själv. Kulturskolan tillhandahåller dock, till viss del, ensemblenoter kostnadsfritt.
Om eleven slutar undervisningen under pågående termin återbetalas ej avgiften.

Evenemang

Tisdag 26 februari, Hulareds samlingslokal 18.00
MUSIKCAFÈ
Se affisch

Onsdag 27 februari, Gudarpsgården Tranemo 18.00
MUSIKCAFÈ
Se affisch

Torsdag 28 februari, Månstad bygdegård 18.00
MUSIKCAFÈ
Se affisch

Måndag 18
TEATERUPPVISNING med föreställningen Prinsen

Onsdag 1 maj
FÖRSTA MAJ-tåg med TCB (Tranemo Concert Band)

Vecka 18
TEATERFÖRESTÄLLNING Och så levde de lyckliga…

Vecka 19
FLÖRTVECKA
ÖPPET HUS 

Måndag 27 maj
6-ÅRSBOKEN

Tisdag 28 maj
DANSUPPVISNING

Torsdag 30 maj
TEATERFÖRESTÄLLNING med Unikteatern

Tisdag 4 juni
MUSIK I FÖRSOMMARKVÄLL

Torsdag 6
NATIONALDAGS-firande 

Lördag 7 september
SOMMARFINAL

 

TIDIGARE EVENEMANG

Fredag 25 januari, Bio Tranan
GÖTEBORG FILM FESTIVALs invigning livesänds
Läs mer här

HÖSTEN 2018

Lördag 15 december, Tranemo kyrka kl. 15 och 18
JULTON – Tranemo Concert Band
Se affisch

Onsdag 28 november, Tranemo medborgarhus kl. 18.30 (18.15)
HÖSTFÖRESTÄLLNING – gitarrorkester, stråk, juniororkestern, popgrupper och en blänkare från teaterföreställningen Robin Hood & prinsen.
Se evenemang på facebook

Tisdag 27 november, Tranemo medborgarhus kl. 18.00
DANSUPPVISNING
Se evenemang på facebook

Måndag 12 november, kl 19.00   Läs mer på bibliotekets sida
KYRA SKYMNING på Tranemo bibliotek.

Tisdag 23 oktober, kl 18.30   Se mer på facebook
ORKESTERCAFÈ med TCB & juniororkestern i Medborgarhusets källare

VÅREN 2018

Fredag 26 januari
GÖTEBORG FILM FESTIVALs invigning livesänds på Bio Tranan, Medborgarhuset
17.00 mingel med tilltugg till kulturskolans Tranemo Concert Band
17.30 Invigningscermoni (livesänds)
18.10 Kortfilm
18.30 Världspremiär av Gabriela Pichlers senaste film Amatörer som delvis spelades in i Svenljunga
Se affisch

Tisdag 6 mars, kl 18.00   se affisch
MUSIKCAFÈ i Hulareds samlingslokal

Onsdag 7 mars, kl 18.00   se affisch
MUSIKCAFÈ i Studiehallen, Tranemo gymnasieskola

Torsdag 8 mars, kl 18.00   se affisch
MUSIKCAFÈ i Månstad Bygdegård

Lördag 17 mars, kl 18.00
NYA RÖSTER – Konsert i Tranemo Kyrka
med Tranemo Internationella Kör, Sten Källman och Juan Ochoa
Se affisch

1 maj
1 MAJ-TÅG Tranemo Concert Band är med i tåget, Limmared

Onsdag 2 & torsdag 3 maj
FLÖRTVECKA – Kulturskolan på turné. Alla F-6skolor i kommunen.

Torsdag 3 maj, kl 18-20.   se affisch
ÖPPET HUS – Kom och kolla in Kulturskolan!

Vecka 21  • − •  KULTURSKOLEVECKA  • − • − • − • − •

Måndag 21 maj – Medborgarhuset, biografen 17.30
Kulturkatter på scenen

Tisdag 22 maj – Medborgarhuset, biografen 18.00
Dansshow med Coola kidz – Kulturskolans danselever

Onsdag 23 maj – Länghemsskolan
Länghems skolorkester uppträder för elever på skolan

Onsdag 23 maj – Medborgarhuset, biografen 18.00
När sångerna får liv – En samling pjäser som inspirerats av gamla svenska hits. Skolteater med dramaelever från Tranängskolans år 2.

Onsdag 23 maj – OBS → Tranemo gymnasieskolas studiehall 18.30
Konsert med musik av Ted Gärdestad – Kulturskolans sångelever.   Se affisch

Torsdag 24 maj – Tranemo gymnasieskolas studiehall 18.00
Stråkafton – Kulturskolans stråkelever

Fredag 25 maj – Stora salen på Kulturskolan 11.30-12.00
Öppen repetition Daughters of the World – en dansperformance till Lena Björns skulpturer.    Se evenemang på facebook

Fredag 25 maj – Medborgarhuset, biografen 18.30
Annorlunda är normalt – en teaterföreställning med Kulturskolans teaterelever

Lördag 26 maj – Konstsalen, Kulturskolan 13.00-15.00
VERNISSAGE – Kulturskolans konstelever ställer ut.

Lördag 26 maj – Parkudden 15.00-16.30
Orkestercafé – Kulturskolans blåsorkestrar och Fristá Hé Sextetten med musik från Sverige och Norden. Tranemo Kulturskolas Vänförening finns på plats och med servering av våfflor och kaffe.   Se affisch

Lördag 26 maj – Tranemo församlingshem 17.00
Konsert med Tranemo Grand Sextett med bl.a. pianisten Lars Hägglund
Se affisch

Lördag 26 maj – 3 Trappor Upp (Tåstarpsgatan 14) 20.00
Konsert med jazzkvartetten Eskapaden

• − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − • − •

Måndag 28 maj
6-ÅRSBOKEN. Kommunens sexåringar dansar till slagverk från kommunhuset till biblioteket där de alla får en bok.

6 juni
NATIONALDAGSFIRANDE med Tranemo Concert Band, Parkudden Tranemo

Tisdag 12 juni, 18.30
MUISK I FÖRSOMMARKVÄLL i Tranemo församlingshem
Solister från kulturskolan   Se affisch

 


HÖSTEN 2017

Lördag 2 september
GATUMUSIKANTER på köpmannaföreningens sommarfinal

Lördag 7 oktober
ORKESTERDAG med Juniororkestern på Kulturskolan

Tisdag 10 oktober
VÄNKRETSENS HÖSTFEST OCH ÅRSMÖTE  Se facebookevent

Onsdag 1 november
MUSIKTÄVLING på 3 Trappor Upp   Se affisch

Fredag 3 november
PUBKVÄLL i Ambjörnarps bygdegård med Bob Dylan-tema

Onsdag 8 november, kl 18.00-19.30
ORKESTERKONSERT i Medborgarhusets matsal   Se facebookevent

Måndag 13 november, kl 18.00
KURA SKYMNING på Tranemo Bibliotek

Lördag 2 december, kl 10-14
I VÄNTAN PÅ… Välkommen på Kulturskolans dag och kolla in våra fantastiska elever. Musikquiz med jultema 11.30 till 13.00. Tranemo Kulturskolas Vänkrets har servering med korv i bröd, fika och lotterier.   Se affisch
10.00 Pop-grupper på gymnasiet
11.00 Vernissage – Kulturkattens målningar på gymnasiet
11.00 Tränas dansgrupper på biografen
11.30 Tranemo Concert Band & Kulturkatten
med dans runt granen på gymnasiet
11.30 Teater ”Natten före jul” – genrep på biografen
12.00 Stråkgrupp & pianist på gymnasiet
12.30 Dans – workshop på gymnasiet
13.00 Tranemo Concert Band & Kulturkatten
med dans runt granen på gymnasiet

Söndag 3 december, kl 13
NATTEN FÖRE JUL i Tranemo Medborgarhus (bion). En musikalisk teater.   Se facebook

Söndag 10 december, kl 13
NATTEN FÖRE JUL i Tranemo Medborgarhus (bion). En musikalisk teater.   Se facebook

Lördag 16 december, kl. 15.00 & 18.00
JULTON i Tranemo kyrka

VÅREN 2017

Fredag 27 januari, kl 16.30-20.30
GÖTEBORG FILM FESTIVAL med Tranemo Concert Band
på Bio Tranan, Medborgarhuset   Se affisch    

Onsdag 22 februari
MODERSMÅLSAFTON på Tranemo Biblioteket

Tisdag 7 mars, kl 18.00
MUSIKCAFÈ i Hulareds Samlingslokal
Onsdag 8 mars, kl 18.00
MUSIKCAFÈ i Studiehallen på Tranemo Gymnasieskola
Torsdag 9 mars, kl 18.00
MUSIKCAFÈ i Månstad Bygdegård
Se affisch

Onsdag 22 mars, kl 18.00
Juniororkestern på Glasets Hus i Limmared    Se affisch

Torsdag 23 mars, kl 19-23
Konsert med The Stomping Academy & Normanton Street på Kulturföreningen 3 Trappor Upp   Se affisch

Tisdag 4 april, kl 18.30
KONSERTMUSIKAL i Medborgarhuset    Se affisch

Onsdag 3 maj, kl 18-21
JAMSESSIONS2.1 på Glasets Hus i Limmared   Se affisch

Onsdag 3 & torsdag 4 maj
FLÖRTVECKA på alla F-6skolor

Tisdag 9 maj
SKOLTURNÉ med blåsinstrument,
lärare åker ut på skolorna och visar upp instrumenten.

Tisdag 9 maj, kl 18.00-20.00
ÖPPET HUS på Tranemo Kulturskola   Se affisch

Onsdag 17 maj, kl 18,30
MUSIKQUIZ på Glasets Hus i Limmared   Se affisch

Torsdag 7 juni,  kl 18.43
Konst & Musik i försommarkväll i Tranemo Kyrka   Se affisch

Söndag 18 – måndag 19 juni,  kl 14-20
JAMWEEK med Jamsessions2.1
Alla är välkomna på jamweek i Medborgarhuset, gammal som ung.   Se affisch
Jamweeken fortsätter sedan i Svenljunga, läs mer på www.jamsessions.nu

Måndag 19 – onsdag 21 juni
DANS-läger för danseleverna i Vaggeryd

 

HÖSTEN 2016

Måndag 22 augusti
SKOLSTART i Limmared, Grimsås och Dalstorp

Onsdag 31 augusti
SPELNING PÅ NAVET, BORÅS – Arabisk, Svensk och Spansk musik.

Torsdag 8 september, kl 18.30
Göteborgssymfonikernas Brassensemble i Tranemo kyrka. Se hemsida

Tisdag 18 oktober
Marching for Love i Ulricehamn. Se facebooksida

Tisdag 1 november, kl 19.00
Musiktävling på 3 Trappor Upp, (Fabriksgatan 5, Tranemo). Se affisch

Tisdag 8 november, kl 19.00.       
Sexdregasamlingen, 1774. Fråga: Varför?
– Uddebo Bygdegård.

Måndag 14 november, kl 19.00
Kura Skymning på Tranemo Bibliotek.

Tisdag 15 november, kl 18.30
Höstföreställning på Medborgarhuset. Se affisch

Fredag 18 november 
Spelning på Företagarfest

Söndag 27 november  
Tomten Strejkar
– En julmusikal med teatereleverna. Se affisch

LUCIADAGEN 13 december  
Musikmaraton för Musikhjälpen 2016
 – LÄS MER!

Lördag 17 december
Julton

Onsdag 21 december
Skolavslutningar

 

VÅREN 2016

Fredagar ojämna veckor. Babycafe – Biblioteket

On 10 februari. Språket som identitet
Modersmålsafton i Medborgarhuset 18.00

To 25 februari. Rekryteringsmässa. Nya idrottshallen.

Ti 8 mars. Musikcafé iHulared
On 9 mars. Musikcafé iMånstad
To 10 mars. Musikcafé i Tranemo

Lö 12 mars. Målardag med vuxengruppen i konst

Sö 20 mars. Miljöpartiträff, Uddebo

Vecka 15. Flörtvecka
Kulturskolan åker ut till alla skolor och uppträder
med allsång tillsammans med barnen F-6.

Ti 19 april 18-20. Öppet Hus  Prova alla instrument, sjung och måla! VÄLKOMNA!

On 20 april 14.00. Invigning av nya Gudarpsgården.

Ti 26 april 18.30. Låtar från då och nu. Sångafton på 3 Trappor Upp

Lö 30 april. Valborg i Nittorp.

Sö 1 maj. 1-majtåg i Limmared

Sö 15 maj. Trädgårdsmässa på Glasets Hus

Ti 17 maj 9.00. 6-årsboken. Marsch från kommunhuset till Biblioteket.

Sö 22-sö 29 maj. Globalfestival  Under vecka 21 bygger vi festivaltält vid sjön (samhall). Fri entré!

On 1 juni 18.30. Musik i försommarkväll i kyrkan.

Må 6 juni. Nationaldagsfirande 6 juni, Glasets Hus, Limmared.

To 9 & fr 10 juni. Skolavslutningar runt om i kommunen

13-14 juni. Dans-läger på Vaggeryds Kulturskola

19-23 juni.  Konstresa till Biskops Arnö

Om Vänkretsen

Tranemo Kulturskolas Vänkrets.jpg

Tranemo Kulturskolas Vänkrets är en ideell förening som arbetar för att stödja Tranemo Kulturskolas verksamhet som innefattar musik, konst, dans och teater.
Föreningen ger ekonomisk och praktisk hjälp, till dess elever som är medlemmar, vid kulturskolans verksamheter. Exempelvis konserter, resor och läger m.m.

Bli medlem eller förnya ditt medlemskap! Föreningen är öppen för alla, du kan även bli stödmedlem.
Medlemsavgiften är 150:-/läsår och familj och betalas till bankgiro 5447-8409 eller Swish 123 68 38 957.
Vid betalning vänligen skriv namnet på de i er familj som är aktiva i Kulturskolan.

Kontakt: Sara Theorin 076-872 86 72, sara@saxakullen.se
och Stefan Vennberg 070-455 78 74, vennberg65@gmail.com

 

Vänkretsens styrelse – läsåret 16/17

Vill du nå hela styrelsen går det bra att mejla vankretsen@kompetent.nu

Sara Theorin ordförande   076-872 86 72
Catarihna Petersson        0705-45 77 30
Stefan Vennberg               070-455 78 74
Robert Runbjörk
Anna-Lena Josefsson 

Ronja Hinkelsdal  elevrepresentant
Agnes Theorin  elevrepresentant

Louise Bertilsson  suppleant
Johannes Persson  suppleant

 

 

Sommarmusik i Kind

Sommarmusiker, sommaren 2018

Tre ungdomar från Svenljunga och tre från Tranemo kommun jobbade som gatumusikanter under veckorna 26 och 27, ett samarbete mellan resp. kulturskola.

Sommarmusik i Kind 2018, turnéplan

 

Kontakta oss

Kulturchef

Juan Ochoa
0702-40 77 77
juan.o@tranemo.se
kulturskolan@tranemo.se

Kultursamordnare

Johanna Gustafsson
0325-57 64 70
johanna.gustafsson@tranemo.se
kulturskolan@tranemo.se

 

Lärare

Björn Bergsten
Konst
0705-76 86 33
bjorn.bergsten@tranemo.se

Mattias Henningsson
Gitarr och elbas 
0706-41 36 67
mattias.henningsson@tranemo.se

Lars Hägglund
Piano och komposition
033-12 97 80
lars.hagglund@tranemo.se

Anna-Lisa Johannesson Vennberg
Sång och sångensemble
070-410 79 02
annalisa.johannessonvennberg@tranemo.se

Torbjörn Lidh
Slagverk och orkester
0709-20 34 33
torbjorn.lid@tranemo.se

Anton Klavborn
Slagverk
0705-10 10 83
antonklavborn@gmail.com

David Norén
Bleckblås, orkester och musikteori
0702-67 82 89
david.noren@tranemo.se

Daniel Fält
Träblås och orkester
0705-41 65 43
daniel.falt@tranemo.se

Per Lundin
Violin, viola och orkester 
0706-90 14 60
per.lundin@tranemo.se

Mark Zitter
Cello och gitarr
0761-33 89 29
markfranciscus.zitter@tranemo.se

Veronica Montes
Dansklasser
0730-27 74 03
veronica.montes@tranemo.se

Katja K Liljedahl
Dans i skolan
katja.knutsonliljedahl@tranemo.se

Lovisa Vennerleuf
Föräldraledig
0325-57 64 70

lovisa.vennerleuf@tranemo.se

Mia Petersson
Teater och drama
0768-41 16 17
marie.petersson@tranemo.se

Tranemo Kulturskola bildades 1954 och var då en renodlad musikskola. Under 2000-talet utvecklades musikskolan till den kulturskola vi är idag med musik, konst, dans, teater och drama på repertoaren. Dessutom finns en bred ensemble- och orkesterverksamhet och kortare kurser och workshops i allt från text till musikproduktion.

VAD KOSTAR UNDERVISNINGEN?

Läs under fliken, Taxor

ANMÄLAN

Kul att du är intresserad! ANMÄL DIG HÄR
Så fort det finns plats kontaktar vi dig. Vi prioriterar barn och unga i kön, från årskurs 3 och uppåt, yngre barn och vuxna i mån av plats.

AVANMÄLAN och FRÅNVARO

Väljer du att sluta på Kulturskolan, avanmäler du din kurs på efterföljande länk. Välj Avsluta Aktivitet under rubriken ämnen/grupper,  (samma tillvägagångssätt som när du anmäler dig).  AVANMÄL DIG HÄR
Vi vill uppmärksamma dig på att Kulturskolan inte har tillgång till Infomentor och vi ser inte om sjukanmälan eller frånvaro gjorts den vägen. Kan du inte komma ber vi dig därför kontakta din lärare. Kontaktinformation hittar du under fliken Kontakta oss.

FÅR MAN PROVA PÅ?

Ja, när du antagits till en kurs på kulturskolan har du rätt att ”prova på” tre gånger innan du bestämmer dig om du vill fortsätta. Avslutar du efter det behöver du inte betala terminsavgiften.

HUR FUNGERAR KÖSYSTEMET?

När du anmäler dig har du möjlighet att göra tre val. Valen görs i prioriteringsordning. När du kommit in på ditt förstahandsval, tas de andra valen automatiskt bort.

KAN JAG HA TVÅ ÄMNEN PÅ KULTURSKOLAN?

Ja, du kan exempelvis kombinera konst, dans eller teater med att sjunga eller spela musik. I mån av plats kan du få spela två instrument.

BEHÖVER JAG ANMÄLA MIG PÅ NYTT VARJE ÅR?

Nej, när du blir elev på kulturskolan fortsätter du tills det att du säger upp din plats om inte kursen är tidsbegränsad. Du som anmälde dig men inte fick plats står kvar i kön.

BEHÖVER JAG HA INSTRUMENT HEMMA?

Ja, all erfarenhet visar att eleven måste ha tillgång till instrument i hemmet för att ha möjlighet till egen övning mellan lektionerna. Därför har kulturskolan detta som krav.

KAN JAG HYRA INSTRUMENT?

Ja, kulturskolan erbjuder hyra av blåsinstrument i 2 år, ibland längre. Stråkinstrument kan hyras under längre tid. Piano, trummor, gitarr, och förstärkare finns inte att hyra. Udda instrument (t.ex viola, barytonsax) tillhandahåller kulturskolan kostnadsfritt vid ensemblespel. Du köper själv rörblad, strängar m.m.

NÄR DU HYR INSTRUMENT HOS OSS

När du hyr ett instrument skriver målsman under en låneförbindelse som säger att du är ansvarig för att ta hand om det på bästa sätt. Du kan heller inte låna ut instrumentet då lånet är personligt.
Om något ändå skulle hända måste du anmäla detta till din lärare eller kulturskolans expedition. Alla skador repareras av kulturskolan och låntagaren står för kostnaden. Slutar du att spela i kulturskolan ska instrumentet genast återlämnas, låneförbindelsen retureras då per post.

UNDERVISNINGSTIDER

Kulturskolan bedriver sin verksamhet både under och efter skoltid. Kulturskolelärarna reser till samtliga skolor i kommunen. Kulturskolans terminstider är desamma som grundskolans. Orkester- och ensemblespel sker som regel i kulturskolans lokaler utanför ordinarie skoltid. Undervisningen sker enskilt, i grupp och i ensemble/orkester. Det kan också förekomma att elever inom undervisningens ram får besöka någon offentlig konsert med gästande artister. Dramaundervisningen och ”Dans i skolan” bedrivs på dagtid inom grundskolans verksamhet.

REGISTER

Eleverna registreras i vårt dataregister. Våra ensembleelever kommer att anslutas till ”Riksförbundet Unga Musikanter” (RUM) utan kostnad för eleven.


Publicerad den 12 januari 2016, senast ändrad den 5 februari 2019

Adress

Tranemo Kulturskola
Brogatan 16
51433 Tranemo

0325-57 64 70
kulturskolan@tranemo.se

Karta

Visa större karta