Lediga jobb

I Tranemo kommun är vi drygt 1000 anställda som arbetar inom ungefär 200 olika yrken. Som kommunanställd är du med och gör skillnad, vi arbetar för hela samhället. Vill du vara med och bygga framtidens Tranemo, vi behöver fler grymma medarbetare, skicka in din ansökan idag!

Vi har Sveriges viktigaste jobb

Vi vill gärna att du blir vår nya medarbetare

För oss i Tranemo är det viktigt med känslan av samhörighet och vi uppmuntrar dig som anställd att ha inflytande och delaktighet  i utvecklingsarbetet av våra verksamheter.

När vi rekryterar ny personal använder vi oss av Offentliga Jobb som är en webbaserad tjänst. Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, får du registrera dig och skriva in ditt CV. Här nedan ser du de lediga tjänster som finns att söka just nu.

Grattis!

Du har valt en arbetsgivare med bra villkor – Säg hej till ditt kollektivavtal!

Hur är det att arbeta som personlig assistent?

Sommarjobba som personlig assistent – se filmen

Lediga tjänster just nu

Medarbetare berättar…

Jobba hos oss

Sveriges viktigast jobb

Tranemo kommun ligger i det sydostligaste hörnet av Västergötland och Västra Götalands län. Nästan 12 000 människor har redan valt Tranemo kommun som sin hemkommun. Men här finns plats för fler!

Näringslivet i Tranemo kommun domineras av tillverkningsindustri, inom många olika branscher. Tranemo kommun som organisation är den enskilt största arbetsgivaren. Söker just du ett jobb inom organisationen Tranemo kommun kan det finnas bra jobb för din partner hos något av våra företag.

Bakom namnet Tranemo kommun döljer sig ett myller av små starka samhällen och byar, med många färgstarka invånare. Här finns vacker natur, rogivande stillhet och tranor naturligtvis. Här finns en rik och spännande historia. Här finns framtidstro och entreprenörsanda och något som alltid värmer – mänsklig omtanke, om varandra och naturen, något som bland annat avspeglar sig i det aktiva föreningslivet. Här finns en förening för nästan varje intresse.

I centralorten Tranemo finns kommersiell och offentlig service. I de mindre orterna finns ett varierat utbud av affärer och kommunal service. För den som längtar till de större städernas utbud av varor och kultur så är det inte långt att åka. Till centrala Borås är det drygt 4 mil, till centrala Jönköping drygt 7 mil och till centrala Göteborg drygt 10 mil.

Det är ett bra val att både bo och arbeta i Tranemo kommun, särskilt om man har familj.

Välkommen hit!

Ny på jobbet

Välkomstträff för nyanstälda

När du är ny på jobbet är det viktigt att du känner dig välkommen, det har stor betydelse för hur du trivs och kommer in i dina arbetsuppgifter. Det är också viktigt att som ny lära känna organisationen och sin nya arbetsgivare. Därför har vi uppdaterat vårt program för hur vi introducerar våra nya kollegor.

Alla som har börjat sin anställning det senaste halvåret får en inbjudan till introduktionsträff. Träffen börjar med mingel och tilltugg, representanter från kommunledningen finns på plats och man har möjlighet till samtal med sin sektionschef och med kollegor från andra verksamheter.

Förutom den här första introduktionen och den introduktion varje ny medarbetare får ute på sin arbetsplats, så får alla nya även möjlighet att ta del av en förvaltningsövergripande digital introduktion. Den är upplagd som en kurs och du tar del av den i din egen takt.

I kursen får du bland annat veta mer om:

• Vårt uppdrag som kommun
• Vår vision, värdegrund, mål och strategiska plan
• Hur kommunen styrs och hur vår organisation ser ut
• Vad det innebär att arbeta i en offentlig organisation
• Vad det innebär att vara medarbetare hos oss

Som anställd i kommunen är du med och gör skillnad – vi har Sveriges viktigaste jobb

 

Ett yrke som ger mycket tillbaka - Claes Lid

Claes Lid, lärare på Tranemo Gymnasieskola

Claes Lid och hans kollegor arbetar med relativt små klasser. Omkring tio elever i varje klass är en normal klasstorlek på gymnasiets bygginriktning.

”Förutsättningarna för undervisning kan inte vara bättre”

Den bästa förändringen jag har gjort i mitt liv. Byggläraren Claes Lid är nöjd med skiftet från byggarbetare till lärare på gymnasiet i Tranemo.

För drygt fyra år sedan ändrade yrkeslivet inriktning för Claes Lid. I närmare 20 år hade han varit byggnadsarbetare. Det berömda bananskalet kallar han förändringen. En vän frågade om han var sugen att testa på läraryrket. Så blev det. Nu är han fast och har svårt att tänka sig ett bättre jobb.

– Jag trivs som bäst när jag besöker eleverna ute på deras praktik och får höra att de sköter sig och att de är eftertraktade av företagen att anställa. Då känner jag att jag har gjort ett bra jobb. Ett betydelsefullt arbete, säger Claes.

Claes arbetar med förhållandevis små klasser. Endast tio elever i varje årskurs gör att han lär känna varje elev på djupet.

– Jag kan inte se något annat yrke som kan ge mig lika mycket tillbaka. Relationen som växer fram mellan eleverna och mig är stark. Jag ser hur eleverna utvecklas och lär sig under de tre år som jag undervisar dem. Det är underbart.

Claes jobbar tätt tillsammans med sin kollega på byggymnasiet men ingår även i ett större arbetslag där de diskuterar undervisning och delar med sig av varandras erfarenheter.
Undervisningslokalerna är moderna och rymliga. De verktyg och maskiner som används i undervisningen är av senaste modell.

– Förutsättningarna för undervisning kan inte vara bättre, världsklass, säger Claes.

När byggeleverna har lämnat skolans värld springer Claes på sina gamla adepter i mataffären, vid fotbollsplanen eller på andra ställen i Tranemo och fortsätter till viss del att följa eleverna på deras livsresa.

Förutom glädjen över elevernas utveckling och den goda undervisningsmiljön är ytterligare ett stort plus den sköna atmosfären mellan Claes och eleverna. Skämten mellan lärare och elev duggar tätt och det är tydligt att de har en nära relation.

Eleverna ger mig energi varje dag - Christina Lindqvist

Lärare undervisar elever.

Läraren Christina Lindqvist på Tranängskolan undervisar eleverna Wiggo Lanned och Diya Dler Ibrahim.

Eleverna ger mig energi varje dag

– Är jag trött när jag åker till jobbet får jag alltid energi när jag går in i klassrummet, säger Christina Lindqvist.

Christina Lindqvist är lärare för årskurs sju till nio på Tranängskolan sedan fem år tillbaka. I bagaget har hon totalt 17 år som lärare och jämför hon Tranängskolan med sina tidigare arbetsplatser blir det walk over-seger för Tranemoskolan.

Kollegialt lärande, två högskolor är involverade, hög ämnesbehörighet hos lärarkollegorna och alltid positivt gensvar från rektorn om hon vill gå en kurs eller på annat sätt förkovra sig i sitt yrke är de starkaste skälen till utklassningssegern.

I botten finns Christinas glädje över lärarrollen.

– När eleverna lyckas med ett mål som vi har satt upp tillsammans och jag har följt deras strävan och hjälpt till för att de ska nå sin målsättning, då är jag nöjd. Då har jag gjort nytta, säger hon.

Emellanåt får Christina frågan varför hon inte satsar på sin karriär och blir lärare på gymnasiet.

– För mig finns det inget bättre än att undervisa elever som går på högstadiet. De håller på att bli vuxna och går att resonera med. Samtidigt får jag möta alla typer av elever. Skulle jag undervisa på gymnasiet är det för en mer homogen grupp som har valt en speciell inriktning.

I sitt yrke får Christina vara med om att ge eleverna kunskap och bildning.

– Jag tycker det är viktigt att alla har en viss nivå av kunskap, då kan eleverna fatta beslut grundade utifrån fakta. Det är viktigt för demokratin med utbildning.

Christinas närmaste arbetslag består av åtta kollegor. De bollar idéer med varandra och eftersom ämnesbehörigheten är hög hos kollegorna blir utbytet av hög kvalitet.
Hög kvalitet tycker uppenbarligen eleverna att det är på Christinas undervisning.

För några år sedan nominerade de henne till årets bästa lärare i västra Götaland.

– Det var kul att få utmärkelsen men allra mest betydde nomineringen från eleverna.

 

En arbetsgivare som månar om de anställda - José Hernandez

”Det göttigaste i mitt jobb är att få träffa Sofia Kreutz och de andra i daglig verksamhet. För 16 år sedan visste jag knappt vad som menades med funktionsnedsättning,” säger José Hernandez.

En arbetsgivare som månar om de anställda

– Jag känner att kommunen månar om sina anställda. Som anställd har jag en god möjlighet att påverka, säger José Hernandez, projektledare på Tranemo kommun.

Vanligtvis är det ett ordinärt kommunkontor som är José Hernandez arbetsplats. Just den här dagen har han förflyttat sig till Butiken Värdefullt i Tranemo. Där säljs de produkter och prylar som har tillverkats av människorna som sysselsätts genom daglig verksamhet.

Sofia Kreutz är en av de som är på plats i butiken. José frågar hur hennes praktik i affären fungerar. På sikt kanske praktiken byts mot en mer varaktig anställning.

– Det är det göttigaste av mitt jobb, att få träffa Sofia och de andra. För 16 år sedan visste jag knappt vad som menades med funktionsnedsättning. För att dryga ut studiekassan började jag arbeta i Mölndals kommun med personer som har funktionsnedsättningar. Det var en ögonöppnare, säger José Hernandez.

Planerna på att läsa till lärare skrotades och istället blev det självklart för José att det var det var människor med funktionsnedsättning som han ville arbeta med.
Kärleken förde José till Limmmared och 2015 började han arbeta på kommunen som praktiksamordnare.

– Förutom att jag tycker att jag har roligaste jobbet är det bästa med Tranemo kommun att litenhet gör det enkelt för mig att påverka. Det är nära till ”maktens korridorer”. Det händer att kommunstyrelsens ordförande slår sig ner vid mitt bord när jag äter lunch. Det är värdefullt, säger José.

Hans bild av kommunen är att det är en vänlig arbetsgivare som månar om de anställda. José märker det genom att man lyssnar på hans idéer. Han upplever Tranemo kommun som progressiv, en kommun som vill framåt, har ambitioner.
Ett exempel på att kommunen har varit inlyssnande är det projekt som José driver sedan en tid tillbaka. Kortfattat handlar det om att fler av de som finns inom daglig verksamhet ska kunna försörja sig själva.

Hon fick körkortet betalt - Linda Holländare

Kvinna sitter i bil.

Linda Holländare kan nu använda bilen under sina arbetspass.

Linda Holländare, stödassistent, har fått möjlighet att ta körkort tack vare sin arbetsgivare, Tranemo kommun.
– Det var självklart att tacka ja när jag fick erbjudandet, säger hon.

24 körlektioner, kostnaden för teoribok, inskrivningsavgiften för körskola och uppkörningsavgiften. Allt det betalde Tranemo kommun för Linda Holländare när hon under drygt ett halvår tog körkort.

Som 20 år någonting började Linda övningsköra. Livet kom emellan och det blev aldrig särskilt många körtillfällen med den grön övningsskylten bak på bilen. 2001 började Linda arbeta för Tranemo kommun. Hon var undersköterska och första tjänsten var som sköterska på vård- och omsorgsboendet Solgård.
Därefter har Linda haft fler olika tjänster inom omsorgen. Sedan ett antal år tillbaka är Linda stödassisten på ett korttidsboende för barn och ungdomar med intellektuella funktionshinder.

– Vi åker ofta på utflykter till Borås djurpark, går på bio i Borås eller besöker Universeum i Göteborg. Då är det smidigt att kunna köra dit och inte behöva vara hänvisad till kollektivtrafiken, säger Linda Holländare.

I dag är det ett krav vid nyanställningar inom många verksamheter i kommunen att den som anställs har ett körkort.

Kommunen är knuten till Omställningsfonden, där det finns möjlighet att söka pengar för insatser som ökar personalens anställningsbarhet i framtiden.

– Tranemo kommun är genom kollektivavtal knuten till Omställningsfonden och avsätter en del av lönesumman för detta. Ett av Omställningsfondens uppdrag är att bevilja medel för att öka anställningsbarheten hos redan anställd personal som riskerar uppsägning i framtiden. Inom ramen för dessa medel har arbetsgivaren bland annat kunnat erbjuda möjligheten att ta körkort, säger Lillemor Blom, personalutvecklare på kommunen.

Ett krav för att få möjlighet att ta körkort, var att den anställde pluggade till körkortet och körde sina lektioner utanför arbetstid och tog sig till och från körskolan på egen hand.

– En av ungdomarna på korttidsboendet har gratulerat mig till körkortet. De noterar att nu kan jag köra bil när vi ska iväg och göra något, säger Linda.

– Det var en fantastisk möjlighet för mig att få mitt körkort betalt. Jag älskar mitt jobb. Allra bäst är det när barnen säger att de har haft en fantastisk helg när de ska åka hem till sin familj. Tack vare körkortet har det blivit ännu enklare för mig att göra en bra insats för barnen, säger Linda.


Publicerad den 7 juli 2015, senast ändrad den 21 mars 2024