Kollektivtrafik

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Tranemo kommun som består av buss- och tågtrafik. I områden som saknar linjetrafik finns Närtrafik att tillgå. Kommunen ansvarar för vissa delar av samhällsbetalda resor som skolskjuts och färdtjänst.

Västtrafikbuss

Följande busslinjer trafikerar olika delar av Tranemo kommun

209 Tranemo-Ulricehamn-Falköping

266 Tranemo-Dalstorp-Ölsremma

267 Ölsremma-Grönahög-Ulricehamn

301 Tranemo-Länghem

303 Tingarör-Länghem-Hillared-Lockryd-Borås

319 Tranemo-Ambjörnarp-Sjötofta-Håcksvik

320 Tranemo-Svenljunga-Kinna

325 Tranemo-Nittorp-Grimsås-Mossebo-Tranemo

350 Tranemo-Lockryd-Borås

510 Tranemo-Gislaved-Värnamo (Jönköpings länstrafik) – Från och med den 12 december 2021 dras linjen in helt på grund av för få resenärer.

Som alternativ till Linje 510 är det möjligt att resa med linje 325 från Tranemo till Grimås och där byta till linje 245 med Jönköpings länstrafik mot Gislaved. Alternativt kan du ta linje 350 från Tranemo till Limmared och byta till tåg mot Gnosjö. I Gnosjö kan du sedan byta till linje 241 med Jönköpings länstrafik mot Gislaved.

 

Det är till Västtrafik som du i första hand ska vända dig om du har övergripande frågor eller synpunkter kring hur buss- och tågtrafiken fungerar.

 

Närtrafik

Närtrafik är kollektivtrafik som vänder sig till resenärer som har längre än 1 km till närmaste hållplats, i områden där det finns färre än 10 linjelagda turer per vardag med kollektivtrafiken.

Resorna beställs på förhand inom fem olika tidsintervaller och körs med taxibilar eller mindre bussar, där resenärerna hämtas upp på önskad adress. Resan kostar 41 kronor och betalas kontant eller med betalkort. För att förenkla betalningen ytterligare har också en sms-biljett tagits fram.

Närtrafiken går till att åka till följande orter i Tranemo kommun: Dalstorp, Grimsås, Limmared, Länghem, Tranemo och Sjötofta.

Läs mer om Närtrafiken på Västtrafiks hemsida.

Tåg

Kust till kust-banan är järnvägen mellan Göteborg och Kalmar. Station finns i Limmared. Trafiken på Kust till kust-banan körs av SJ.


Publicerad den 14 januari 2016, senast ändrad den 11 juli 2022