Suicidpreventiva dagen

Den 10 september varje år infaller Suicidpreventiva dagen, en dag som instiftats av Världshälsoorganisationen, WHO, för att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord. Runt om i världen anordnas då konferenser, ljuständningar och seminarier.

Ett ljus för varje person som tog sitt liv föregående år.

Varje år tänder Suicide Zero lika många ljus som antalet personer som tog sitt liv föregående år. 2022 var det 1 569 självmord i Sverige.

Digital föreläsning

Vill du ta till dig av den livsviktiga kunskapen finns det möjlighet att delta på den kostnadsfria digitala Våga fråga-föreläsningen torsdag 14 september kl. 18:00-19:30. Föreläsningen fokuserar på hur vi som medmänniskor kan göra skillnad för att minska antalet självmord. Föreläsningen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt.

Mer information och anmälan.


Publicerad den 10 september 2023, senast ändrad den 4 september 2023