Julio är Tranemo kommuns nya skolchef

Efter en rekryteringsperiod är det nu klart med ny skolchef i Tranemo kommun. Julio Garcia Atterström kliver in i rollen som sektionschef för lärandesektionen.

Julio Garcia Atterström

”Jag ser verkligen fram emot att komma till Tranemo kommun och lära känna kollegor, medarbetare och organisationen i stort och såklart fortsätta utveckla skolverksamheten i kommunen”, säger Julio.

Med rötter i norra Spanien bar flyttlasset till Sverige i början av 1990-talet. Det var också i Sverige som intresset för pedagogik och skolfrågor väcktes på allvar. ”Innan jag flyttade till Sverige arbetade jag som konditor och studerade till civilingenjör, det var först efter flytten till Sverige som intresset för pedagogik och samhällsfrågor i stort på allvar väcktes”.

Efter att sedan 2017 arbetat som verksamhetschef på grundskoleförvaltningen i Borås stad, och dessförinnan bland annat som rektor i samma organisation, känns det både roligt och utmanande att anta rollen som skolchef i Tranemo kommun. ”Jag är en person som i hög grad drivs och värdesätter samverkan och samarbete, det första intryck jag fått av organisationen är att det känns som att det råder ett bra klimat i alla led och att beslutsvägarna är korta vilket passar mig bra”. Även att göra skillnad för de vi är till för är en viktig drivkraft för Julio. ”I vilket sammanhang jag än är vill jag göra skillnad för de vi är till för, det gäller allt från barn i förskolan till eleverna på grundskolan och gymnasieskolan”.

Julio tillträder rollen som sektionschef för lärandesektionen den 25 juli 2022.


Publicerad den 6 april 2022, senast ändrad den 20 april 2022 av Veronica Ronnemo