Pris för motverkande av rasism och främlingsfientlighet

I samband med firandet av Sveriges Nationaldag delades också priset för Motverkande av rasism och främlingsfientlighet 2021 ut. Årets pris gick till Peder Wendefors och Olle Larsson i Ambjörnarps Alliansförsamling.

Utdelning av pris i samband med Sveriges Nationaldag

Motivering
Peder Wendefors och Olle Larsson tilldelas årets pris för motverkande av rasism och främlingsfientlighet genom deras ideella arbete med att stötta och hjälpa nya svenskar in i samhället. De engagerar sig i och finns till som vägledare och stöd i olika situationer för individer som tvingats i flykt. Deras arbete bygger på att människor ska finna en trygghet och få hjälp att klara vardagen, men även att ge asylsökande och nysvenskar goda förutsättningar att skapa en hoppfull framtid i Sverige.

Prisutdelningen kan du se i filmen (ca 11.50 in i filmen). Här får du också höra Peder och Olle berätta om sitt arbete med att hjälpa nya svenskar in i samhället.

Stort grattis och tack för ert fina arbete!


Publicerad den 11 juni 2021, senast ändrad den 11 juni 2021