Bio

Är du filmintresserad och vill vara med och driva biografen? Gillar du scenkonst och vill ha tillgång till en scen? Ta kontakt med oss på Kultur i Tranemo så pratar vi mera!

Tranemo kommun har inga regelbundna biovisningar men ser gärna ett samarbete med en förening eller intresserade krafter att vara med och driva verksamheten.

Biografen i Tranemo är på väg att väckas till liv igen genom ett samarbete mellan kommunen och en ny bioförening. Om du är intresserad av film eller scenkonst och vill vara med och påverka vad som kommer hända på biografen i framtiden, så gå jättegärna med i den nya facebook-gruppen för föreningen här: https://www.facebook.com/groups/279290840511792
I gruppen diskuteras stora och små frågor, men du binder dig inte till att vara med mer än du själv vill genom att gå med i gruppen – ingen fråga är för svår eller för liten, och just nu finns alla möjligheter att skapa den plats för film, konst och underhållning som vi vill ha här i Tranemo.
Mvh/ Biografföreningen Tranan

 

Filmer som gått under 2020

BIOfilm GRETA

INSTÄLLT! Greta (och live samtal med Fridays for Future)

Fredag 20 november, kl. 18.00
Biljettpris 100 kronor.
Endast 30 biljetter, boka din plats hos kultur@tranemo.se

GRETA – Livesänd biopremiär
Välkommen till den livesända premiären av den omtalade dokumentärfilmen Greta. Filmen tar oss med på Greta Thunbergs resa från ensam demonstrant på Mynttorget till FN:s klimatmöte i New York där hon spände ögonen i världens ledare och frågade: ”How dare you?”.
Premiären den 20 november inleds med ett livesänt samtal där vi får träffa unga klimataktivister från Friday for Future som berättar om deras kamp för att påverka världens ledare och hur klimatstrejken vuxit till att blir en världsomspännande rörelse (medverkande personer annonseras i november). På plats är även filmens regissör Nathan Grossman som berättar om sin resa med Greta. Sändningen sker från Sergelbiografen i Stockholm till mer än 100 biografer i landet!

Greta
I augusti 2018 inleder 15-åriga Greta Thunberg sin skolstrejk för klimatet och banar väg för den största klimatstrejkrörelsen i historien. Frågan hon ställer till vuxenvärlden är ”Om inte ni bryr er om min framtid på planeten, varför ska jag då bry mig om min framtid i skolan? Inom bara några månader växer hennes strejk till en världsomspännande rörelse. Greta, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom, är nu en världsberömd miljöaktivist. Teamet bakom dokumentärfilmen Greta har varit med sedan den där första dagen på Riksgatan då allt började.

Min pappa Marianne - filmvisning

Min pappa Marianne

Tisdag 6 oktober, kl. 19.00 – fri entré

Denna filmvisning är del av Tranemo Pride 2020. Kultur i Tranemo kommun bjuder på biljetten, så fri entré. OBS endast 50 platser, vill du vara säker på att få en biljett, mejla kultur@tranemo.se och boka din plats.

Efter visningen är du välkommen att stanna för ett filmsamtal. Kiosken är inte öppen så ta med din egen dricka och snacks.

Om filmen:
Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

Göteborg Film Festival 2020

Invigning av: Göteborg Film Festival i Tranemo

Fredag 24 januari, Bio Tranan 17.30
Förmingel från 16.30 och musik av kulturskolans Tranemo Concert Band.
I samarbete med Göteborg Film Festival visar vi för fjärde året i rad festivalens stora invigningsfilm med tillhörande livesändning av invigningsceremoni på Bio Tranan. Biljetter kan du köpa på Tranemo bibliotek, Bio Tranan och Tranemo kulturskola, 40 kr.
Läs mer här


Publicerad den 25 september 2020, senast ändrad den 4 maj 2021