Bio Tranan

Tillsammans med Biografföreningen Tranan arrangerar vi biovisningar på BIO TRANAN igen! Biljetter köper du på plats innan föreställningen.

Kommande filmer!

Kung Fu Panda 4

Söndag 24 mars, kl 16:00
94 min, fr. 7 år, sv. tal, 80:-
SE TRAILER >>
Efter att, i tre dödsföraktande äventyr, ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att… ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt, han är utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal. Förutom att Po inte vett ett dugg om andligt ledarskap så måste han hitta och träna upp en en ny Drakkrigare. Detta blir svårt när den mäktiga magikern Kameleonten vill ta Visdomens Stav från Po för att kunna ge henne kraften att återkalla alla de mästerskurkar som Po besegrat och skickat till andevärlden.

Dune: Part Two

Söndag, 24 mars, kl 18:00
166 min, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>
Sagan fortsätter när den prisbelönade filmskaparen Denis Villeneuve tar sig an ”Dune: Part Two”, nästa kapitel i Frank Herberts hyllade roman Dune. Filmen, från Warner Bros. Pictures och Legendary Pictures, är den mycket efterlängtade uppföljaren till filmen ”Dune” från 2021, som vann sex Oscars-statyetter. I stjärnensembeln ser vi Oscar-nominerade Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar-nominerade Josh Brolin, Oscar-nominerade Austin Butler, Oscar-nominerade Florence Pugh, Dave Bautista, Oscar-vinnaren Christopher Walken, Léa Seydoux, Souheila Yacoub, och med Stellan Skarsgård, Oscar-nominerade Charlotte Rampling, och Oscar-vinnaren Javier Bardem. ”Dune: Part Two” utforskar den mytiska resan av Paul Atreides när han förenar sig med Chani och Fremen på en hämndfylld krigsstig mot konspiratörerna som förgörde hans familj. När han ställs inför valet mellan sitt livs kärlek och universums öde måste han kämpa för att
förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan se.

LUNCHBIO : Banel & Adama

Onsdag 27 mars, kl 11:00
87 min, fr. 11 år, 80:-
SE TRAILER >>
I en liten by i norra Senegal har kärleken drabbat Banel och Adama. Det unga paret lever helt sammanflätade närhelst de kan. Om Banel fick bestämma skulle de vara fullkomligt oskiljaktiga. Men Adamas plikter pockar på uppmärksamhet. Hittills har han bestämt vägrat gå i sin äldre broders fotspår som byns överhuvud. När svår torka, sjukdom och dödsfall drabbar deras samhälle börjar Adama tvivla. Är det i själva verket hans försummande av traditionen som orsakat svårigheterna? Tvivlet driver in en kil mellan de unga älskande och får Banel att hamna än mer på kant med resten av
byn. Kärleken driver henne allt längre in i vansinne och desperation.

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

TEMA NORDEN : Paradiset brinner

Torsdag 28 mars, kl 18:00
109 min, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>
Hjärtskärande, vilt och vackert om en anarkistisk syskontrio. Tre systrar står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. Allt de behöver är varandra, sina vänner och tidsfördriv som inbrott i obevakade poolvillor. Men när socialtjänsten anar oråd tvingas Laura söka hjälp utanför flockens trygghet. Klockan tickar och det blir allt tydligare att livet är på väg att förändras för alltid, i en värld den där frihet och förtvivlan ligger kind mot kind.

LOVBIO : Ghostbusters – Frozen Empire

Onsdag 3 april, kl 17:00
Ej angivet, ej angivet, GRATIS FÖR DIG SOM ÄR 11-20 ÅR, 80:-
SE TRAILER >>
”Ghostbusters: Frozen Empire” återvänder familjen Spengler till platsen där allt började – den ikoniska brandstationen i New York. De slår sig samman med det ursprungliga Ghostbustersgänget. De har skapat ett topphemligt forskningslabb som tar infångandet av spöken till nästa nivå. När upptäckten av en gammal artefakt frigör en ond kraft måste de gamla och nya Ghostbusters samarbeta för att skydda sitt hem och rädda världen från en andra istid.

Bockarna Bruse på badhuset

Söndag 7 april, kl 16:00
65 min, barntillåten, sv tal, 80:-
SE TRAILER >>
Du har säkert hört sagan om de tre Bockarna Bruse som gick till ängen för att äta sig feta? I den här helgalna versionen av äventyret orkar inte de tre bockarna gå till ängen igen. Det blir alldeles för mycket tjafs med trollet. I år åker de till badhuset! Samtidigt gör det glupska trollet en plan,
tillsammans med sina listiga kråkvänner ska han försöka överraska bockarna med alla möjliga fula tricks. Kommer de tre bockarna lyckas ta sig till badhuset utan att bli uppätna? Gör dig redo för en rolig och galen version av den välkända och älskade sagan baserad på de bästsäljande böckerna om bockarna Bruse!

The New Boy

Söndag, 7 april, kl 18:00
116 min, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>
I ett avlägset kloster i 1940-talets Australien drivs ett hem för föräldralösa aboriginska barn av nunnan syster Eileen. En ny pojke lämnas mitt i natten – en pojke som verkar ha speciella krafter.
När klostret får en dyrbar relik av Kristus på korset, möter den nya pojken Jesus för första gången och blir trollbunden. Men pojkens aboriginska andliga liv står i kontrast till missionens kristendom och hans mystiska krafter blir ett hot. Syster Eileen står inför ett val mellan hennes tros traditioner och sanningen som förkroppsligas i pojken, en andlig kamp och kostnaden för överlevnad.

Röd

Söndag, 21 april, kl 16:00
99 min, fr. 7 år, sv tal, 80:-
SE TRAILER >>
Se Pixarfilmen Röd! Nu för första gången på bio så som det var tänkt från början. vMei Lee är en 13-årig tjej som slits mellan att fortsätta vara sin mammas lydiga dotter och ungdomens kaos. Som om det inte vore nog av förändringar kring hennes intressen, relationer och kropp – när hon blir för
exalterad (vilket för en tonåring händer praktiskt taget hela tiden) förvandlas hon till en stor röd panda!

Den sista resan

Söndag, 21 april, kl 18:00
Onsdag, 24 april, kl 11:0 – LUNCHBIO (80:-)
90 min, ej angivet, dokumentär, sv text, 100:-
SE TRAILER >>
När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig ”tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma
i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja! Om det går som någon tänkt sig? Knappast.

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

TEMA NORDEN : Längtan till Áhkká

Torsdag, 25 april, kl 18:00
78 min, dokumentär, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>
Längtan till Áhkká är en poetisk dokumentärfilm om Magnus Granér, prisbelönt friskidåkare, och hans okända släkting Arthur Thelin som deltog i den första dokumenterade expeditionen upp på Áhkkás topp år 1921. I april 1921 åtog sig en grupp fjällentusiaster med fotografen Borg Mesch i spetsen att vandra ut i Lapplands vildmark och försöka bestiga den högsta toppen på bergsmassivet Áhkká. Idag vet vi att Áhkká är Sveriges sjunde högsta berg, men då var detta i högsta grad
ett outforskat område. Först med hjälp av häst och släde och därefter skidandes med packning på ryggen gav de sig av. Med på resan fanns en ung man vid namn Arthur Thelin, som för dagbok över deras upptäcktsresa. En resa som med tiden faller i glömska för alla andra utom de som deltog. Nästan 100 år senare får friskidåkaren Magnus Granér veta sanningen om sin släkthistoria och hans koppling till Arthur Thelin. Genom sin gammelmorfars dagbok kommer han också närmare sig själv. Hans passion för skidåkning och fjällandskap tycks nedärvd genom flera generationer. 2021 ger sig Magnus ut på en egen expedition, mot Stortoppen på Áhkká.

 

Fler filmer kommer…

Söndag 5 maj
Söndag 19 maj
Onsdag 22 maj – lunchbio ???
Torsdag 23 maj

Filmer som visats sedan nyinvigningen 27 december 2021

• • • • • VISAT I MARS 2024 • • • • •

Lassie – Ett nytt äventyr

Söndag 10 mars, kl 16:00
92 min, barntillåten, sv tal, 80:-
SE TRAILER >>

Ett hjärta är alltid rött

Söndag 10 mars, kl 18:00
103 min, dokumentär, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I FEBRUARI 2024 • • • • •

LUNCHBIO : The Last bus

Onsdag 21 februari, kl 12:00
88 min, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

Ellos Eatnu – Låt älven rinna

Torsdag 22 februari, kl 18:00
124 min, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>

The Lonely castle in the mirror

Söndag 25 februari, kl 16:00
116 min, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>

Stockholm bloodbath

Söndag 25 februari, kl 18:00
150 min, fr. 15 år, 100:-
SE TRAILER >>

Håkan bråkan 2

Söndag 11 februari, kl 16:00
87 min, fr. 7 år, 80:-

The Old oak

Söndag 11 februari, kl 18:00
113 min, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>

LOVBIO : Mean girls

Tisdag 13 februari, kl 17:00
1 tim 52 min –
Filmen visas i samarbete med Tranemo kommun, Ung i Tranemo och Bio Tranan och är gratis för alla mellan 11-20 år. 80:- för 21-100 åringar. Stanna kvar efter visningen och var med på utlottningen av två biobiljetter som kan användas någon gång under 2024.
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I JANUARI 2024 • • • • •

Miraklet i Gullspång

LUNCHBIO: Onsdag 24 januari, kl 12:00
och även: Onsdag 24 januari, kl 18:00
108 min, dokumentär, bt, 100:-
SE TRAILER >>
Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

And the king said, what a FANTASTIC MACHINE

Torsdag 25 januari, kl 18:00
89 min +16 min förfilm, dokumentär, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>
Kameran kan dokumentera verkligheten eller förvränga den. Den kan ge oss utlopp för kreativitet, fåfänga och bekräftelsebehov. Hur har vi valt att hantera denna makt? Och vad händer med världen när alla är upptagna av att fånga den på bild? and the king said, what a FANTASTIC MACHINE skildrar hur människans besatthet av att filma och fotografera sin omvärld har förändrat vårt beteende. Från de första fotografierna på 1800-talet till den digitala flodvåg av innehåll som sköljer över oss i sociala medier – idag en algoritmstyrd miljardindustri.
Som förfilm visar vi Hopptornet som också är regisserad av Axel Danielsson & Maximilien Van Aertryck.

BIO TRANANs lokala invigning av Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival med 35 000 besökare som springer mellan biografer, barer, samtal och fester under 10 dagar. Numera är Göteborg Film Festival också en digital festival som är tillgänglig för publik från hela Sverige. I år inviger vi Göteborg Film Festival lokalt på biografer över hela landet under en och samma dag – från Kiruna i norr till Malmö i söder.

FREDAG 26 januari 2024

17.00 Mingel med snittar & bubbel
17.45 Musik med jazztrion – Den hårt arbetande trion
18.15 Invigningscermoni
& Göteborg Film Festivals invigningsfilm – Hanteringen av odöda
Biljett kostar 40 kronor och köps på plats, snittar och bubbel ingår i priset.

Bamse och världens minsta äventyr

Söndag 28 januari, kl 16:00
65 min, bt, 80:-
SE TRAILER >>

Priscilla

Söndag 28 januari, kl 18:00
113 min, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

Wonka

Söndag 14 januari, kl 16:00
112 min, 7 år, svenskt tal, 100:-
SE TRAILER >>

The Holdovers

Söndag 14 Januari, kl 18:00
133 min, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

Änder

Söndag, 7 januari, kl 14:00 
83 min, 7 år, 80:-
SE TRAILER >>

Wonka

Onsdag 7 januari, kl 16:00 (visas även 14/1)
112 min, 7 år, eng. tal, 100:-
SE TRAILER >>

Hammarskjöld

Söndag 7 januari, kl 18:00
11 år, 100:-
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I DECEMBER 2023 • • • • •

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

SVERIGE: Vintersaga

Torsdag, 21 december, kl 18:00 – OBS NY DAG!
81 min, dokumentär, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>

LOVBIO : The Marvels

Fredag 29 december, kl 16:00, Bio Tranan Tranemo
Filmen är gratis för dig som är 11-20 år. I Ungdomsappen har det röstats om vilken film som ska visas och filmen The Marvels vann med 64%
SE TRAILER >>
Arr. Kultur i Tranemo, Biografföreningen Tranan och Ung i Tranemo

 

Önskan

Söndag 17 december, kl 16:00
92 min, 7 år, sv. tal, 80:-
SE TRAILER >>

Somliga går med trasiga skor

Söndag 17 december, kl 18:00
105 min, dokumentär, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>

LUNCHBIO : Tantleken

Onsdag 6 december, kl 12:00
58 min, dokumentär, ej angivet, 100:-
SE TRAILER >>

Knyckertz och Snutjakten

Söndag 3 december, kl 16:00
91 min, 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Söndag 3 december, kl 18:00
157 min, 15 år, 100:-
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I NOVEMBER 2023 • • • • •

Mumintrollet på Kometjakt

Söndag 19 november, kl 16:00
75 min, barntillåten, sv. tal, 80:-
SE TRAILER >>

Past Lives

Söndag 19 november, kl 18:00
106 min, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra.  Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

FINLAND : Höstlöv Som Faller

Torsdag 16 november, kl 18:00
81 min, fr. 11, 100:-
SE TRAILER >>

LUNCHBIO : Den Tysta Flickan

Onsdag 8 november, kl 12:00
94 min, barntillåten, 100:-
SE TRAILER >>
Ta en långlunch och se en film.

Nelly Rapp – Dödens Spegel

Söndag 5 november, kl 16:00
96 min, fr. 11, 100:-
SE TRAILER >>

Five Nights at Freddy’s

Söndag 5 november, kl 18:00
110 min, fr. 15, 100:-
SE TRAILER >>

 

• • • • • VISAT I OKTOBER 2023 • • • • •

Dom små hjältarna

Söndag 1 oktober, kl 16:00
95 min, barntillåten, 80:-
SE TRAILER >>

Avgrunden

Söndag 1 oktober, kl 18:00
103 min, åldersgräns ej angivet, 100:-
SE TRAILER >>

️‍ Lill-Zlatan och morbror raring

Söndag 15 oktober, kl 16:00
81 min, barntillåten, 80:-
SE TRAILER >>

️‍ Knock at the cabin

Söndag 15 oktober, kl 18:00
100 min, fr. 15 år, 100:-
SE TRAILER >>

En torsdag varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra. 

️‍ Finland: Girl picture

Torsdag 19 oktober, kl 18:00
101 min, fr. 15 år, 100:-
SE TRAILER >>

Paw Patrol : Storfilmen

Söndag 29 oktober, kl 16:00
93 min, barntillåten, sv. tal, 80:-
SE TRAILER >>

Tillsammans 99

Söndag 29 oktober, kl 18:00
115 min, fr. 7, 100:-
SE TRAILER >>

Trolls 3

Måndagen 30 oktober, kl 16:00
92 min, barntillåten, sv. tal, 80:-
SE TRAILER >>

Killers of the Moon

Måndag 30 oktober, kl 18:00
206 min, fr. 15 år, 100:-
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I SEPTEMBER 2023 • • • • •

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Söndag 3 september, kl 16:00
99 min, engelskt tal, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

Barbie

Söndag 3 september, kl 18:00
114 min, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

Island: Godland

Torsdag 14 september, kl 18:00
143 min, engelsk text, fr. 11 år, 100:-
SE TRAILER >>

Elementärt

Söndag 17 september, kl 16:00
109 min, svenskt tal, barntillåten, 80:-
SE TRAILER >>

Asteroid city

Söndag 17 september, kl 18:00
105 min, fr. 7 år, 100:-
SE TRAILER >>

• • • • • VISAT I AUGUSTI 2023 • • • • •

UTE-BIO i SOLGÅRDSPARKEN

Söndag 20 augusti, kl 21.00 i Solgårdsparken, Tranemo
Läs mer här >>

• • • • • VISAT I FEBRUARI 2023 • • • • •

Valand gästar Bio Tranan

HDK-Valand gästar Bio Tranan

Onsdag 22 februari, kl 18.00
Tre filmer, tre regissörer och tre samtal. Missa inte filmsveriges nya röster.
Film: Boys Fem unga killar förfestar på ett hotellrum i centrala Stockholm när deras maskulinitet plötsligt hotas. I regi av André Vara.
Film: Huvudet är alltid någon annanstans I vuxen ålder bestämmer sig Henrik för att genomgå en ADHD-utredning för att få svar på varför han är som han är. En känslomässig resa genom det inre där vi även får bekanta oss med den animerade låtsasvännen farbror Väster. I regi av Henrik Dahlbring.
Film: För Slite! Sommaren 2021 avvisades Cementas nya tillståndsansökan för att bryta kalk vid Slite, Gotland, och företaget hamnade mitt i samhällsdebatten. I en dokumentär som belyser oförenliga perspektiv ställs framtidens levnadsvillkor mot nutidens, grundvatten mot arbetstillfällen. I regi av Ivar Jansson.
I samarbete med Västra Götalandsregionens filmkonsulenter, HDK-Valands kandidatstudenter och Tranemo kommun.

• • • • • VISAT I JANUARI 2023 • • • • •

Mästerkatten 2

Onsdag 4 januari, kl 15:00
102 min, fr. 7 år, 85:-
SE TRAILER >>

Sagan om ringen (animerad från 1978)

Torsdag 5 januari, kl 15:00
132 min,fr. 11 år, 85:-
SE TRAILER >>

En annorlunda värld

Söndag 15 Januari, kl 15:00
1 tim & 41 min, fr. 7 år, 85:-
SE TRAILER >>

Wanna Dance with Somebody

Söndag 15 Januari, kl 17:00
2 tim & 24 min, 15 år, 95:-
SE TRAILER >>

Sista torsdagen kl 17.00 varje månad visar vi en noga utvald film från dom nordiska länderna. En film som sticker ut lite extra. Vi letar efter starka berättelser som berör, upprör och engagerar. Foajé- och salongs-mingel 45 minuter innan filmen. Kaffe, kaka, popcorn med en kokosboll på och allt annat som vi brukar ha på våran meny.

BIO - Beautiful Beings

Island: Beautiful Beings

Torsdag 26 januari, kl 17.00
2 tim & 3 min, fr. 15 år, 95:-
SE TRAILER >>

 

• • • • • VISAT I DECEMBER 2022 • • • • •

LasseMajas Detektivbyrå: Skorpionens gåta

Söndag 11 december, kl 16:00
84 min, fr. 7 år, 85:-
SE TRAILER >>

Göteborg Film Festival INVIGNING

BIO TRANANs lokala invigning av Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival med 35 000 besökare som springer mellan biografer, barer, samtal och fester under 10 dagar.
Numera är Göteborg Film Festival också en digital festival som är tillgänglig för publik från hela Sverige. I år inviger vi Göteborg Film Festival lokalt på biografer över hela landet under en och samma dag – från Kiruna i norr till Malmö i söder.
FREDAG 27 januari 2023
17.00 Snittar & bubbel
17.45 Musik
18.15 Invigningscermoni
& Göteborg Film Festivals invigningsfilm Exodus
Biljett kostar 40 kronor och köps på plats, snittar och bubbel ingår i priset.

Knattefilm: Mera Köttbullar

Söndag 29 januari, kl 15:00
30 min, barntillåten, 40:-

Call Jane

Söndag 29 Januari, kl 16:00
SE TRAILER >>
2 tim & 1 min, barntillåten, 95:-

• • • • • VISAT I DECEMBER 2022 • • • • •

Kverulanten söker Eskort (Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä)

Söndag 11 december, kl 18:00
109 min, Fin. tal, Sv. text, åldersgräns ej angivet, 95:-
SE TRAILER >>

Avatar: The Way of Water

Söndag 18 december, kl 15:00
3 tim & 12 min, 11 år, 95:-
SE TRAILER >>

Håkan bråkan

Söndag 25 december (juldagen), kl 15:00
88 min, 7 år, 85:-
SE TRAILER >>

Familjefilm: Resan till Melonia

Tisdag 27 december, kl 15:00
104 min, barntillåten, 85:-
SE TRAILER >>

51 Kortfilmer

Torsdag 29 december, kl 13:15 – FRI ENTRÈ!
76 min, barntillåten, Gratis
Filmerna är skapade av elever (åk F-6) i Tranemo kommun under våren 2022. Utgångspunkten för filmerna har varit ordet Vänskap. Eleverna ha fritt fått associerat sig vidare genom att analysera sina egna bilder och sedan skapat helt egna filmer. Ett skolprojekt i samarbete med Kultur i Tranemo och Göteborg Film Festival med stöd från Skapande skola. Tyvärr kan vi inte visa alla filmer som skapades under projektet då detta strider mot GDPR. Detta är allra sista chansen att se filmerna. Fullständigt visningsschema finns på plats.

 

Nästan gratis LOVBIO för dig mellan 11-20 år!

Lovbio : Maya Nilo (Laura)

Torsdag 29 december, kl 15:00
102 min, fr. 11 år, 20:-
SE TRAILER >>

 

• • • • • VISAT I NOVEMBER 2022 • • • • •

Triangle of Sadness

Onsdag 2 november, kl 16:00
147 min, fr. 11 år, 95:-
SE TRAILER >>

Den magiska månresan

Torsdag 3 november, kl 16:00
80 min, barntillåten, 85:-
SE TRAILER >>

Bränn alla mina brev

Torsdag 3 november, kl 18:00
120 min, fr. 11 år, 95:-
SE TRAILER >>

Lasse-Majas detektivbyrå – Skorpionens gåta

Söndag 13 november, kl 16:00
(Svensk text) 1h 23m, fr. 7 år, 95:-
SE TRAILER >>

Där kräftorna sjunger

Söndag 13 november, kl 18:00
126 min, fr. 11 år, 95:-
SE TRAILER >>

Vad hände, Alfons Åberg?

Söndag 27 november, kl 15:00
32 min, Barntillåten, 40:-
SE TRAILER >>

Woman King

Söndag 27 november, kl 16:00
126 min, fr. ? år, 95:-
SE TRAILER >>

Black Panther: Wakanda Forever

Söndag 27 november, 18:30
161 min, fr.? år, 95:-
SE TRAILER >>

 

• • • • • VISAT I OKTOBER 2022 • • • • •

PRISMA logotyp

PYJAMASVISNING:
Kortfilmspaket för dom lite yngre

Söndag 30 oktober, kl 9.30
35 min, barntillåten, 40:-
Kom i pyjamas och med ditt favoritgosedjur, eller precis som du är.

Kortfilmspaket för Spökälskare

Söndag 30 oktober, kl 15.00
38 min, fr. 7 år, 40:-

S(p)ökarna

Måndag 31 oktober, kl 13:00
85 min, fr. 7 år, 40:-

 

>> Tyvärr är helgens visningar inställda på grund av tekniska problem. <<

Bill och Hemliga Bolla

Söndag 16 oktober, kl 15.00
30 min, barntillåten, 40:-
SE TRAILER >>

Stinkisarna

Söndag 16 oktober, kl 16.00
(sv. tal) 85 min, barntillåten, 85:-
SE TRAILER >>

XXX

Söndag 16 oktober, kl 18:30
131 min, fr. 15 år, 95:-
SE TRAILER >>

Visat i augusti…

RITUAL

FREDAG 12 AUGUSTI, kl 18.00
En meditativ, experimentell dokumentär som utforskar energigirighet i Sverige.
LÄS MER OM EVENEMANGET OCH FILMEN >>
Gratis entré

 

Visat i maj…

Emily och den magiska resan

SÖNDAG 15 MAJ, kl 16.00
Sv. tal, Sv. text, 85 min, fr. 7 år, 85:-

Coda

SÖNDAG 15 MAJ, kl 18.00
Eng. tal, Sv. text, 111 min, fr. 7 år 95:-

KNATTEBIO: Vem?

Söndag 22 MAJ, kl 14.30

Aja baja Alfons Åberg, Alfons Åberg och hemliga Mollgan

Söndag 22 MAJ, kl 16.00

Doctor Strange in the multiverse of madness

Söndag 22 MAJ, kl 18.00

 

Visat i april…

LOVBIO ⋅ LOVBIO ⋅ LOVBIO ⋅ LOVBIO ⋅ LOVBIO

Sonic the hedgehog 2

Tisdag 12 april, kl 16.00
Svenskt tal, svensk text, 2021, (fr. 7 år) 85:-

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter

GRATIS FÖR DIG UPP TILL 20 ÅR
Tisdag 12 april, kl 18.00
Engelskt tal, svensk text, 2022, 144 minuter, (fr 11 år) 85:- för dig över 20år

Knattebio: Alfons och hemlige Mållgan

Torsdag 14 april, kl 14.30
Svenskt tal, svensk text, 2021, 36 minuter, (barntillåten), 30:-

Bamse och vulkanön

Torsdag 14 april, kl 16.00
Svenskt tal, ingen text, 2020, 69 minuter, (barntillåten) 85:-

Drive my car

Torsdag 14 april, kl 18.00
Japanskt tal, svensk text, 2021, 179 minuter

Sonic the hedgehog 2

Söndag 17 april, kl 16.00
Svenskt tal, svensk text, 2021, (fr. 7 år) 85:-

Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter

Söndag 17 april, kl 18.00
Engelskt tal, svensk text, 2022, 144 minuter, (fr 11 år) 85:-

 

Visat i mars…

Pelle Kanin 2 – på rymmen

SÖNDAG 13 mars, kl 16.00
Barntillåten, 95 minuter, 85:-

The Batman

SÖNDAG 13 mars, kl 18.00
15 år, 176 minuter, 95:-

Knattebio: Alfons och hemlige Mållgan

Söndag 27 mars, kl 14.30
Svenskt tal, svensk text, 2021, 36 minuter , 30:-

Moderna tider

Söndag 27 mars, kl 16.00
Engelskt tal, Svensk text, 1936, 87 minuter, (Barntillåten) 85:-

Den stora friheten

Söndag 27 mars, kl 18.00
Tyskt tal, svensk text, 2021, 116 minuter, (fr. 15 år) 95:-

Visat i februari…

De oskyldiga

SÖNDAG 20 FEBRUARI, kl 18.00
Norskt tal, Sv. text, 117 min (fr. 15 år) 95:-

En ung mumins äventyr

LÖRDAG 26 FEBRUARI, kl 16.00
Sv. tal, Sv. text, 72 min. (barntillåten) 85:-
TRAILER >>

The Tragedy of Macbeth

LÖRDAG 26 FEBRUARI, kl 18.00
Eng. tal, Sv. text, 105 min (fr 15år) 95:-
TRAILER >>

Viljas äventyr

SÖNDAG 27 FEBRUARI, kl 16.00
Sv. tal, Sv. text, 89 min (fr 7år) 85:-
TRAILER >>

De oskyldiga

SÖNDAG 27 FEBRUARI, kl 18.00
Norskt tal, Sv. text, 117 min (fr. 15 år) 95:-
TRAILER >>

… … … … …

INVIGNING – Göteborg Film Festival 2022

I samarbete med Göteborg Film Festival och Biografföreningen Tranan visar vi för femte gången festivalens stora invigningsfilm med tillhörande invigningsceremoni på Bio Tranan. 

Fredag 28 januari 
Så jävla easy going
Fri entré! Begränsat antal platser (49 stolar). Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
Uppdaterade programtider:
17.15 – sittande mingel med bubbel, snittar och musik från scenen
17.50 – Digital invigning av Göteborg Film Festival 2022
18.00 – Invigningsfilmen: Så jävla easy going
Mer information >>

Filmisk salong
I år är Tranemo utsedd till filmårskommun och kommer under Göteborg Film Festival visa ytterligare tre filmer under flaggan filmisk salong, film med efterföljande samtal med soppa i pausen.

måndag 31 januari 18.00 
Cow
Mer om filmen >>

onsdag 2 februari 18.00
Bad Luck Banging or Loony Porn
Mer om filmen >>

fredag 4 februari 18.00
Tillfälligheter och fantasier
Mer om filmen >>

… … … … …

Nyinvigning av Bio Tranan!

En heldag med film och mys, skumpa (alkoholfri cider) och popcorn!

Filmvisningar – måndag 27 december 2021

kl 13.00 Sing 2
Kl 15.00 Utvandrarna
Kl 18.00 Matrix

Nya restriktioner på premiären. Max 8 personer per sällskap. Rör er i grupp och håll avstånd. Vid symptom stanna hemma. En biovärd hjälper till med placering i salongen.Vi visar hänsyn och håller avstånd.

Varmt välkomna! /Biografföreningen Tranan och Kultur i Tranemo kommun


Publicerad den 25 september 2020, senast ändrad den 18 mars 2024

Kontakt

Adress

BIO TRANAN i Medborgarhuset, Brogatan 9, 51433 Tranemo

Mejl till bioföreningen: biotranan@gmail.com
Vill du vara med i föreningen? Vi vill bli fler!

158 stolar
Scenmått: ca 9m bred x 6m djup X 5-6m högt, med vinscher för kulisser.