Kulturevenemang

Kulturevenemang, konserter och olika projekt, av och i samarbete med Kultur i Tranemo kommun.

Dansföreställningar – 10-21 WING IT

Torsdag 14 oktober kl 19.00, Centralen Tranemo, scen: Torget
Fredag 15 oktober kl 18.00, Centralen Tranemo, scen: Bibliotekstrappan

DANS – Soloföreställningar av scenkonstnärerna Lisa Larsdotter Petersson och Benedikte Esperi bjuder uttrycksfull komposition och personliga upplevelser av ögonblicklig komposition genom improvisation som scenkonstform.
Färgordet blå har ingen tveklös betydelse, i blått hus vid sjö och himmel ges tecknen likt färgen en flertydighet. Genom skärpta sinnen och fantasi, rörelse och röst tar skeendet form i ett nu. Artisterna har parallellt bedrivit scenkonstverksamhet under lång tid både nationellt såväl som internationellt. Nu sedan dryga året har de gemensamt skapat 10-21 WING IT.

Tur och Retur - Landart

Tur och retur

Se, hör och upplev konst utmed cykelbanan mellan Limmared och Tranemo. Lokalproducerad konst som skapar nya spännande möten med naturen. Utställningen öppnar lördag 12 juni.
Ett unikt samarbete mellan föreningen Centralen, näringslivet, Tranemo kommun och Leader Sjuhärad.

Karta Sjuhäradsrundan Xsites

(X)sites

Invigning tisdag 22 juni >> facebookevenemang
Se temporär platsspecifik konst vid cykelleden Sjuhäradsrundan! Den 22 maj påbörjar konstnärerna arbetet med landartverken längs leden. (X) står för det vi inte vet, sites står för platser. Projektet präglas i alla dess delar av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna till publikens möte med konsten och landskapen. Vi samarbetar med invånare och föreningsliv för att skapa oss kunskap och delaktighet om våra platser.
Läs mer om projektet på >> www.xsites.se

Maria Koolen HellminMaria Koolen Hellmin
Månstad, Tranemo
Verk visas 22 juni – 7 november
Maria Koolen Hellmin är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm. Rör sig mellan tvådimensionell och tredimensionell form. Transparenta material skapar fiktiva rum, inom och runtom. Tidigt möte med det japanska begreppet Ma har varit betydelsefullt, inte minst i arbetet med platsspecifika projekt i landskapet. Flertalet utställningar nationellt och internationellt samt offentliga arbeten.
Mer om Maria på >> www.koolenhellmin.se

 

Evenemang som varit 2021

Sommarmusik i Kind

Världens kanske bästa sommarjobb har dessa fina unga från Svenljunga och Tranemo! Sommarturné för att underhålla barn på våra förskolor, äldre på boenden och allmänhet.

Turnéplan - Sommarmusikanterna 2021

 

 

Ljudkonst 7härad på Glasets hus 2021

LjudKonst 7Härad

Ett projekt som lever i hela Boråsregionen. Syftet är att öka kunskapen och intresset för ljudkonst samt hur ljud påverkar och kan förändra hur vi uppfattar våra platser.

I väntan på den framflyttade invigningen av Centralen i Tranemo där  ljudkonstverket FjärrSamtal ska spelas valde projektet LjudKonst 7Härad att under våren pröva verket vid Glasets Hus i Limmared.

Efter ett tag kände jag mig inspirerad att göra ett eget platsspecifikt verk för Glasets Hus baserat på några av glasets ursprungsmaterial; sand, grus, vatten och järn.
Jag ville fånga materialet som används när man tillverkar glas och det är det man hör utanför Glasets Hus. Jag kallar verket Origin och platsen får en dimension till av ljudet från glasets ursprung.
/Ann-Louise Liljedahl, ljudkonstnär

Ljudverket Origin spelas vid Glasets Hus i Limmared,
tisdag-söndag 10-16.
Mer om Ann-Louise på >> annlouiseliljedahl.com

Fria Fartyget

En jazzföreställning för barn (6-9år) tillsammans med vuxen.

Onsdag 25 augusti 16.30
Centralen Tranemo, Bibliotekstrappan

 

Maratondans – från Glasets hus till Centralen

Söndag 5 september med start 11.00 vid Glasets hus i Limmared och avslutas 14.00 vid Centralen i Tranemo.
Maratondans är en dansad vandring utmed cykelvägen mellan Limmared och Tranemo, som med sina nedslag och pauser tar god tid på sig att låta omgivningen och konstverken från konstutställningen Tur och Retur bli del av Benediktes koreografier längs vägen.
Detta är den sista i serien av danser som tagit plats under våren i Limmared under dansresidenset Dansa en plats i kommunen.
Följ, beskåda eller dansa med! Läs mer om projektet Dansa en plats >>

Föreläsning: Reformationen och Kristina Gyllenstierna

Torsdag 23 september kl 18.00, Bio Tranan i Tranemo Medborgarhus
Dramatikern och manusförfattaren Vibeke Nielsen tar dig tillbaka till 1500-talets Sverige. Hon ger dig en inblick i Kristina Gyllenstiernas liv, hennes betydelse för Sverige.
Arrangemanget ingår i projekt Gränsbygd Sjuhärad där man uppmärksammar tiden kring 1520 då slaget vid Åsunden ägde rum. Ett samarbete mellan Svenljunga, Ulricehamn och Tranemo kommuner med stöd från Boråsregionen.

Mot tyrannen stån upp! – möt Kristina Gyllenstierna i en teaterföreställning

Fredag 24 september kl 18.00, Tranemo kyrka
Möt Kristina Nilsdotter Gyllenstierna som verkade och levde under 1500-talets reformation. Hon var gift med Sveriges riksföreståndare: Sten Sture den yngre, som dog strax efter slaget vid Åsunden. Den höggravida Kristina Gyllenstierna fick ta över styret medan den danska kungen Kristian II, belägrade Stockholm.
Detta drama skildrar en turbulent tid i svensk historia. Maktkamp och våld står mot tro och bön. Mitt i detta står Kristina Nilsdotter Gyllenstierna – en ovanlig kvinna med ett säreget öde som förtjänar att bli hågkommen!
I rollen som Kristina: skådespelerskan och dramatikern Vibeke Nielsen som också skrivit pjäsen. Som Sturarnas kaplan och biktfader Johannes: Jan Svedman.
Föreställningen kan också ses i Ulricehamns kyrka, lördag 25/9 och Svenljunga kyrka, söndag 26/9.
Föreställningen ingår i projekt Gränsbygd Sjuhärad där man uppmärksammar tiden kring 1520 då slaget vid Åsunden ägde rum. Ett samarbete mellan Svenljunga, Ulricehamn och Tranemo kommuner med stöd från Boråsregionen.

Evenemang som varit 2020

Uppmärksammandet och årsdagen av slaget på Åsundens is – 500 år

Söndag 19 januari, Skottek i Ulricehamn 15.00-18.00
Det är 500 år sedan slaget på Åsundens is eller slaget vid Bogesund utspelades. Välkomna att vara med då vi uppmärksammar årsdagen genom tal, skådespel, eldar, hästar, ljudkonst, mat m.m.
Läs mer på facebook-eventet
En del av projektet Gränsbygd Sjuhärad – Slaget på Åsunden 1520. Ett samarbete mellan Ulricehamn kommun, Svenljunga kommun och Tranemo kommun, med stöd av Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund.

Jazzkväll på Världshuset

Torsdag 23 januari, Världshuset (Skolgatan 6) i Uddebo 20.00
Mat och fika serveras från 18.00. Entré 30 kr.
Läs mer här

Invigning av: Göteborg Film Festival i Tranemo

Fredag 24 januari, Bio Tranan 17.30
Förmingel från 16.30 och musik av kulturskolans Tranemo Concert Band.
I samarbete med Göteborg Film Festival visar vi för fjärde året i rad festivalens stora invigningsfilm med tillhörande livesändning av invigningsceremoni på Bio Tranan. Biljetter kan du köpa på Tranemo bibliotek, Bio Tranan och Tranemo kulturskola, 40 kr.
Läs mer här

Samklang – musik mellan byarna

Lördag 8 februari, Världshuset (Skolgatan 6) i Uddebo – konserter 19.30 och 21.00
Hjärtligt välkommen på Samklang- ett musikalisk utbyte mellan byarna Unnaryd och Uddebo som kommer bjuda på två fantastiska konserter, dans, god ekologisk mat och tillfälle att knyta kontakter med nya gemenskaper!
Entré: 100 kr kontant eller swish (medlemskap i kulturföreningen Imagino ingår)
Samklang i samarbete med kulturföreningen 3 Trappor Upp i Tranemo, Kultur i Tranemo kommun samt kulturföreningen Imagino som verkar i Världshuset. Samklang skapas för att bygga broar mellan lokala musiker och ge dem en konsertmöjligheter. Boende på landsbygden får en kvalitativ musikupplevelse utan att behöva bege sig till staden.
Läs mer här

Bidraget

29-31 maj, Världshuset (Skolgatan 6) i Uddebo

Bidraget

Orden dansar

10-12 april i Världshuset, Uddebo

 

The Sustainable Womans
Feedback-Klinik

5-10 september, utanför kulturhuset Centralen i Tranemo

The Sustainable Womans Feedback-Klinik

Monique Wernhamn, The Sustainable Woman ger dig feedback kring ditt projekt, coachar dig i dina privata dilemman och använder sin kompetens och livserfarenhet för att hjälpa dig utifrån dina behov och önskemål. Under en knapp veckas tid finns hon på plats vid Tranemo kommuns nya kulturhus Centralen. På kliniken kan du boka in en-timmes-konsultation samt ta del av tidigare konsultationer hon haft.

I gentjänst vill hon gärna ha massage, en asiatisk matlagningskurs, matchmaking – hjälp att hitta en partner, några lunchlådor, PR och marknadsföring av henne, eller eget förslag som gör henne mer hållbar.

Monique Wernhamn jobbar med projekt som griper in i det ”verkliga livet”, i samhället. Konst som möter människor i vardagen, som bygger på mellanmänskliga möten och performativa handlingar. Sedan 2014 arbetar hon med projektet The Sustainable Woman som utforskar möjligheter för ett mer hållbart levnadssätt i ett för människan ohållbart (arbets)samhälle. Hon använder sig själv som material och försökskanin samtidigt som hon bjuder in medmänniskor, grupper, kulturaktörer och forskare för att testa strategier och teorier, för att göra motstånd och pröva utopiska idéer.

Kolla in hennes trailer

Dikta dig på Centralen

Dikta dig på Centralen – för invånare i Tranemo kommun

Vill du att jag skriver en dikt om dig? Med Dikta dig har jag fått möjligheten att kombinera mina två främsta förmågor, att lyssna och att skriva. Din dikt börjar med att vi möts för en timmes samtal på Centralen. Utifrån samtalet skriver jag en dikt om dig.

Den 12 september till 30 oktober kan du som bor i Tranemo kommun få Dikta dig utan kostnad (ordinarie pris för tjänsten är 800 kr).

Boka din tid på www.boka.se/diktadig – (begränsat antal tillfällen)

Tranemo Pride 2020

Tranemo Pride 2020

5-10 oktober. 

Min pappa Marianne

Tisdag 6 oktober, kl. 19.00 – fri entré
Läs mer på vår bio-sida

BIOfilm GRETA

INSTÄLLT! BIO-FILM: Greta (och live samtal med Fridays for Future)

Fredag 20 november, kl. 18.00 – entré 100:-
Läs mer på facebookeventet

Inbjudan till Boomerang Project

Young Nordic Green Art

Välkommen till den virtuella vernissagen av barnens utställning i The Boomerang Project.

Elever på Tranängskolan har jobbat tillsammans med konstnär Karl Chilcott. Vernissagen är filmad  i utställningshallen i Glasets hus i Limmared.

The future of our blue planet is the future of our children. They are creating a new vision. And they do it together with their parents or in opposition to them. Children are born in empathy with others and the environment.

Ett projekt i samarbete med Karl Chilcott, Tranängskolan, Glasets hus och Kultur i Tranemo kommun.

Evenemang som varit 2019

Göteborg Film Festivals invigning

Fredag 25 januari, 17.30
Förmingel från 16.30 och musik av kulturskolans Tranemo Concert Band.
I samarbete med Göteborg Film Festival visar vi för tredje året i rad festivalens stora invigningsfilm med tillhörande livesändning av invigningsceremoni på Bio Tranan.
Läs mer här

Internationella kvinnodagen

fredag 8 mars uppmärksammar vi kvinnodagen i medborgarhuset.
Köp din biljett på Tranemo Bibliotek.
Läs mer här

Konsert med Tranemo Storband

Söndag 10 mars, kl 17.00
Konsert med storbandet och sång- & humorgruppen Syster Sören.
Läs mer här
Se affischen

Sång på gång!

Söndag 31 mars, 17.00
Konsert med Tranemokören och dragspelsveteranerna, i Glasets Hus. entré 100 kr inkl. fika.
Läs mer här

Konsert med Laia Arkestra

Fredag 5 april, 19.00
Konsert på Väveriet i Uddebo, frivillig entré.
Läs mer här

Lunchkonsert med Laia Arkestra

Lördag 6 april, 12.00-14.00
Lunchkonsert på Glasets hus i Limmared, frivillig entré.
Läs mer här

Svenska Jongleringskonventet 2019

Under vecka 16
I år kommer Svenska jongleringskonventet åter till Tranemo. Så kul!
Håll ögonen öppna, det blir uppvisning och prova på för den som är intresserad och vill träffa professionella jonglörer i påsk.

Orden Dansar Festival

19-21 april
Poesifestival i Uddebo under påskhelgen.
Läs mer här

Invigning av Världshuset i Uddebo

Det gamla skolhuset i Uddebo i ny regi, välkommen på invigningen.
Läs mer här

Workshop i cement och glas

Fabian Small från Sydafrika är på besök och har workshop i cement och glas. 16 och 22 maj 18-21 på Glasets hus.
Läs mer här

Tranemo PRIDE 2019

Kulturskolan och biblioteket deltar under veckan och årkurs 8 på högstadiet ser föreställningen Typ tjej typ kille typ som ifrågasätter könsnormerna och samtalar med en representant från RSFL.
Onsdag 22 maj 18.00 Föreställning med rapparen FrökenBläs mer här
Läs hela programmet här – Tranemo Pride 2019 

UddeboFestiDalen

Fyra dagars fest i den lilla byn Uddebo, den 6-9 juni är det dags. Ett späckat, härligt program. Festivalpass kostar 200 kronor.
UddeboFestiDalens program

Kultur i Tranemo har två egna inslag under festivalen.
JOSGREJEN – torsdag 6 juni 20.00 på Väveriet 
TR4 – lördag 8 juni 18.00 på Väveriet

Sommarmusikanternas turnéplan

Under två veckor åker sex ungdomar runt i Svenljunga och Tranemo kommun och spelar kända låtar. Ni hittar dem på publika platser, ålderdomshem och förskolor.
Se Sommarmusikanternas 2019:s turnéplan här

Tranemo Jazzdagar

Lördag 31 augusti – söndag 1 september.
Festivalen bjuder på workshops och konsertprogram för barn och vuxna med fokus på grupper och musiker härstammande från kommunen.
Arrangemanget kommer i huvudsak hållas på Tranemo Kulturskola och entrén till hela festivalen är tänkt att vara frivilligt bidrag 0-200 kronor efter lust och förmåga.
Närproducerad jazz som arrangeras av tranemobördiga musikerna Matilda Andersson, Mario Ochoa och Daniel Andersson med stöd av Kultur i Tranemo.
Läs hela programmet här –  Tranemo Jazzdagar

Sommarfinalen i Tranemo

Lördag 7 september, vi finns vid byggnationen av nya biblioteket Centralen.
Läs hela programmet här – Sommarfinalen i Tranemo

När det var dags för kistöppning av landart-verket Skatten i Tranemo saknades nyckeln. Alla besökare hjälpte till att leta, den hittades till slut av kulturchefen och konstnären Agust Helgason ute i sjön.

Xsites 2019 i Tranemo & Uddebo

(X)SITES

Platsspecifika konstverk finns att beskåda och uppleva under sommaren. Konstnärscentrum Väst anordnar tillsammans med Tranemo, Svenljunga och Ulricehamn kommun för tredje året i rad en internationell konstutställning längs cykelleden Sjuhäradsrundan. Utställningen är en del av projektet (X) sites tillsammans med utställningarna längs Kattegattleden.
Konstverken invigs den 9 juni och finns till den 6 oktober.

SKATTEN I TRANEMO – vid sjön i  Tranemo, konstnär Agust Helgason
LIGHT AS A STONE – vid Väveriet i Uddebo, konstnär Sandra Mag
nuson
Läs om projektet (X)sites och våra konstnärer på www.landart.se

 

Ljudkonst 7-härad

För tredje året i rad kommer projektet Ljudkonst i 7-härad till alla kommuner i Sjuhärad. Tranemo kommuns verk finner du vid den gamla järnvägsbron över Månstadsån i Ljungsnässkogen, tranemo.

Länge Leve / Döda Skriket ett ljudverk av Klara Andersson och elever från Tranängskolan.

Spelas dagligen 12, 15 och 18 t o m sön 27 oktober.
Verket är sammanlagt 30 minuter långt.

Läs mer i vårt facebookevent

Talangkväll på scen

Onsdag 30 oktober 19.00 i studiehallen på gymnasiet är ni välkomna att se våra unga talanger på scen. Konferencier och gästartist är rapparen Fröken B.
Under eftermiddagen får alla ungdomar (12-25 år) gå på workshops.
Workshops på kulturskolan 14.00-16.00 & 16.30-18.00 med rapparen FrökenB, Dias på trummor, Nicklas med musikproduktion och Åsa på sång.
Läs mer i vårt facebookevent

Slaget på Åsundens is och Stockholms blodbad

Tisdag 26 november 19.00 på Glasets hus, Limmared. Fri entré
En föreläsning med militärhistoriker och författare Lars Ericson Wolke. Om Slaget på Åsundens is, Stockholms blodbad och lokal förankring av år 1520.
En del av projektet Gränsbygd Sjuhärad – Slaget på Åsunden 1520. Ett samarbete mellan Ulricehamn kommun, Svenljunga kommun och Tranemo kommun, med stöd av Boråsregionen, Sjuhärads kommunalförbund.
Läs mer i vårt facebookevent

JULTON

Lördag 14 december, Tranemo kyrka 15.00 och 18.00
Biljetter kan du köpa på Tranemo bibliotek, Audio Video och Tranans café & second hand. 100 kr (50 kr för barn).
Läs mer på facebook-evenemanget

 

 

 

Globalfestivalen 2016

Globalfestivalen 2016 arrangerades för femte gången i Tranemo Kommun. En biennalfestival som blandar musik, dans, film, teater, föreläsningar, seminarier och en stor variation av konstnärliga och kulturella uttryck.
Tack till alla musiker, dansare, kulturskoleelever, kulturarbetare, olika aktörer, föreningar och självklart alla besökare som på olika sätt deltog och gjorde festivalen till en helt underbar vecka med många spännande möten, på scen, i och utanför tältet!
Se bilder från Globalfestivalen 2016

Program_A3_Globalfestival

FESTIVALPROGRAM 2016

SÖNDAG 22 MAJ

17.00 Melodifestivalen
Föreställning med Tranemo Concert Band och
Kulturskolans teater-, konst- & sångelever.
TRANEMO MEDBORGARHUS (biografen)

17.00 Prova Kontaktimprovisationsdans improviserade rörelser, i kontakt med sig själv och de man dansar med.
STORA SALEN, TRANEMO KULTURSKOLA

MÅNDAG 23 MAJ

Beata Bermuda spelar för högstadiet och gymnasiet under dagen.

18.00 Festivalinvigning med Globalrap
Kulturskolans Pop & Rock-grupper

19.00 Beata Bermuda
Folk- & popmusik med beat, täta stråk och musikalisk magi.
Kolla in dem här

TISDAG 24 MAJ

17.00 Integrationskören sjunger

18.00 Hela Världen Dansar
Albanska och Arabiska ungdomar visar sina traditionella danser.

18.30 Ashtar Dans
Dansensemble från Syrien i samarbete med Regionteater Väst.

19.00 Är man inte normal finns man inte
Föreläsning med Marie Hav Lundqvist på TRANEMO BIBLIOTEK.

ONSDAG 25 MAJ

13.00 Våra invandrarungdomar – en glokal resurs!
Diskussionsforum Läs mer om föreningen Glokala Sjuhärad

17.00-20.00 Jam Sessions 2.0 goes Global Kulturjam med inspiratörerna Khaled Alkasem och Björn Bergsten mfl.
Dansa Dabka, måla ditt självporträtt, spela darbuka, oud, nay. Smaka mat från olika delar av världen på GLASETS HUS, LIMMARED

19.00 Kiss Rocks Vegas
En enda kväll – den 25 maj – kommer KISS-fans i hela världen att kunna återuppleva bandets legendariska Las Vegas-show på Hard Rock Hotel på bio. OBS! Biljettpris 100 kr. TRANEMO BIOGRAF

TORSDAG 26 MAJ

10.00-14.00 Parkfestivalen
Musik- och teaterfest av LSS-verksamheter. Teater, musik, modevisning och andra framträdanden.

18.00 Varför tigger rumänska romer i Sverige?
Föreläsning av Bennie Åkerfeldt.

18.30 Sandra P Karlsson
Sång, Kulturskolans Stråkensemble, trumpetsolist Krzysztof Lekstan. GLASETS HUS, LIMMARED

19.30 Bland män och får
Filmvisning TRANEMO BIOGRAF

FREDAG 27 MAJ

18.30 Tranemo Aikidoklubb
En uppvisning i kampkonst.

19.00 Franska Trion
Thommy Larsson – Trummor, Viktor Turegård – Kontrabas, Matti Ollikainen – Sång, piano, text och musik.
Kolla in deras hemsida

INSTÄLLT! Gatufesten är tyvärr inställd pga sjukdom.

LÖRDAG 28 MAJ

ca 10.00-15.00 på Festivalområdet vid Tranemosjön
Bokbussen har sagostunder på – Albanska, Arabiska, Bosniska, Kurdiska, Persiska, Ryska, Turkiska och Somaliska. Barnböcker på fler språk finns även att låna.· Energirådgivning · Ansiktsmålning · Bakluckeloppis· Fair Trade-försäljning · Fika i tältet – Kulturskolans Vänkrets · m.m.
PROVA PÅ… Graffiti · Parkour · Ridning · Testcykling av elcykel · Karate – Tranemo Kuniba Kai IF · Långsvärd – Sjuhärads Fäktskola
16.00-23.00 FRITIDSGÅRDEN GROTTAN extra global-öppet för åk 7 upp till 18 år.
Ken Wettergren wokar från lunch till kväll. 60:-/tallrik

10.00 Allsång för unga
Sånger från Astrid Lindgrens sagovärld tillsammans med Kulturskolans lärare, allsångsledare Tim Josefsson.

10.45 Blåsstället
Kulturskolans blåsensemble under ledning av Anki Aronsson. Sångensemble Kulturskolans sångelever.

11.30 Kultur som identitet
Dans och sång på arabiska & albanska. Prova-på Dabka-dans.

12.30 Willka Kuty
Latinamerikanska toner.

13.00 Den magiska väskan – ett dansäventyr Kulturskolans danselever. Konstnärlig ledare Katja K. Liljedahl.

13.45 Fia med knuff
Föreställning med särskolan.

14.30 Är du svensk eller?
Teater med Teater Smylja.

18.00 Räfven
Läs mer här

ca 19.00 Öppen Scen
Spela eller lyssna, bland annat till veckans gatumusikanterna.

ca 20.30 Black Anemones
Folkpunk med irländska toner. www.facebook.com/BlackAnemone

SÖNDAG 29 MAJ

17.00 Prova Kontaktimprovisationsdans improviserade rörelser, i kontakt med sig själv och de man dansar med. STORA SALEN, TRANEMO KULTURSKOLA

18.00 Tranemo Storband presenterar Triple & Touch
OBS! Biljettpris 200 kr. Köp på Bokhandeln Två Tranor, Tranemo eller Svenljunga Bibliotek. Förköp på telefon 0768-98 46 18. TRANÄNGSKOLANS AULA

UNDER VECKAN

Vi är Romer
Utställning på TRANEMO BIBLIOTEK
Må-to 10-19· Fr 10-17· Lö 10-13
Gatumusikanter
Torsdag-lördag kan ni höra gatumusikanter på olika platser 26-28 maj.
Tranemo Köpmannaförening har festivalerbjudanden i butikerna 26-28 maj
Akvarellutställning i GULA HUSET, Uddebo 21-22 maj kl 10-16
Global matsedel i SKOLMATSALARNA och på GLASETS HUS i Limmared

Följ oss på Facebook!


Publicerad den 19 oktober 2018, senast ändrad den 27 september 2021