Konsumentvägledning

Julhandel

Tips om en trygg e-handelsjul

Mer än en fjärdedel av årets julklappar köps på nätet. Men det finns saker som alla konsumenter bör tänka på när de handlar på nätet. 

 

Läs mer om trygg e-handel på

Konsumentverket

Hallå konsument

Konsumenteuropa

 

 

 

Konsumentvägledningen

är ett informationsstöd för dig när det gäller konsumentjuridiska frågor. Konsument är en privatperson som handlar varor eller tjänster av ett företag. Förhoppningsvis kan informationen hjälpa dig att ta ett beslut och hjälpa dig att komma vidare i ditt konsumentärende. Konsumentvägledningen har endast en rådgivande funktion och fungerar inte som juridiskt ombud för konsumenter.

 

 

 

Budget- och skuldrådgivaren

kan ge praktiska råd om hur du kan gå tillväga i din skuldsituation och hjälper till med de ekonomiska beräkningar som behöver göras. De kan också ge råd om vad som krävs för att kunna göra en ansökan om skuldsanering. För skuldsatta som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav eller som vill ha andra typer av betalningsuppgörelser kan rådgivaren räkna fram realistiska betalningsförslag. Rådgivaren kan i samråd med den skuldsatte arbeta för att förhandla fram nya betalningsvillkor hos fordringsägarna.

 

Från och med 2013-01-01 är det Borås Stad som tillhandahåller budget- och skuldrådgivning för invånarna i Tranemo kommun.

 

 

  

 Klagoguiden, hjälper dig att klaga rätt

 

Bild när du ska anlita en hantverkare

 

Senast ändrad: 2015-11-30 12:43
Bookmark and Share

Tranemo kommun  |  514 80 Tranemo  |  Besöksadress Storgatan 26  |  Telefon 0325-57 60 00  |  Fax 0325-771 32  |  E-post This is an email address