Arbetssökande

Här kan du finna information om vart du som arbetssökande kan vända dig samt vilka insatser som finns i Tranemo kommun.

Glada ungdomar

Lediga jobb i Tranemo kommun

Följ länken så kan du se vilka lediga tjänster som finns i Tranemo kommun.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är den statliga myndighet dit du ska vända dig din första arbetslösa dag, dvs. efter studier, sjukskrivning, föräldraledigt etc. är det viktigt att den första arbetslösa dagen vända sig till Arbetsförmedlingen för inskrivning för att inte förlora din sjukpenninggrundande inkomst (SGI). Har du inte skyddat din SGI genom att skriva in dig din första arbetslösa dag kan du ha förlorat rätten till sjukpenning skulle du bli sjuk.

Skriva in sig på Arbetsförmedlingen gör man på deras hemsida (se länken till höger) där man även kan boka tid till lokal arbetsförmedlare i Tranemo. Man kan även åka till Arbetsförmedlingarna i Ulricehamn och Borås för drop in besök.

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten är en verksamhet i Svenljunga och Tranemo kommun som hjälper till med praktiker, kompetensbyggande aktiviteter, arbetscoachning, studievägledning och dylikt för dig som arbetssökande eller för dig som har planer på vidare studier. Ansökan dit kan göras av Arbetsförmedlingen, socialkontoret, hälso- och sjukvården, skolan och Försäkringskassan.

Du som privatperson kan söka till programmen MAPS och Aktiv hälsa där du får hjälp med arbetscoachning och att skriva CV, personligt brev, etc. Följ länken till höger så kan du läsa mer om Arbetsmarknadsenhetens verksamheter.

Stöd för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan vända dig till Arbetsförmedlingen för ett anpassat arbete, sedan finns även sysselsättning via kommunen. Tryck på länken för att läsa mer om vad för sysselsättning kommunen kan bistå med.


Publicerad den 29 juni 2017, senast ändrad den 31 augusti 2018