Arbetssökande

Här finns information om vart du som arbetssökande kan vända dig samt vilka insatser som finns i Tranemo kommun.

Glada ungdomar

Lediga jobb i Tranemo kommun

Följ länken så kan du se vilka lediga tjänster som finns med i Tranemo kommun som arbetsgivare.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är den statliga myndighet dit du ska vända dig din första arbetslösa dag. Skriva in sig på Arbetsförmedlingen gör du på deras hemsida (se länken till höger) där du även kan boka tid till lokal arbetsförmedlare i Tranemo. Man kan även åka till Arbetsförmedlingarna i Ulricehamn och Borås för drop in besök.

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten är en verksamhet i Svenljunga och Tranemo kommun som hjälper till med praktikplatser, kompetensbyggande aktiviteter, arbetscoachning, studievägledning för dig som arbetssökande eller för dig som har planer på vidare studier. Ansökan dit kan göras av Arbetsförmedlingen, socialkontoret, hälso- och sjukvården, skolan och Försäkringskassan.

Du som privatperson kan söka till programmen MAPS och Aktiv hälsa där du får hjälp med arbetscoachning och att skriva CV, personligt brev. Följ länken till höger så kan du läsa mer om Arbetsmarknadsenhetens verksamheter.

Stöd för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan vända dig till Arbetsförmedlingen för ett anpassat arbete, sedan finns även sysselsättning via kommunen. Tryck på länken för att läsa mer om vad för sysselsättning kommunen kan bistå med.


Publicerad den 29 juni 2017, senast ändrad den 1 oktober 2019