Väntjänst

Vill du ha sällskap på promenaden? Vill du ha följe när du ska till frisören? Vill du ha någon att bara prata bort en stund med?

Då kan du få hjälp av väntjänsten. I Tranemo kommun driver alla Röda Kors-kretsar tillsammans en väntjänst.

Röda Korsets väntjänst gör både enstaka insatser för någon som behöver hjälp att till exempel besöka ett evenemang eller komma till ett läkarbesök. Men man följer inte med in till läkaren.

Man kan också göra långsiktiga insatser, till exempel besöka en person en gång i veckan för en stunds samvaro eller en promenad.

Väntjänsten är uppbyggd av frivilliga personer som är beredda att dela med sig av sin tid. Alla frivilliga genomgår en utbildning hos Röda Korset och avger ett tysthetslöfte.

Sjötofta-Ambjörnarps Röda Kors-krets håller i ett litet möte på Byakrogen i Ambjörnarp varje onsdag kl 14.30. Dit är alla välkomna. Fika till självkostnadspris. Den som behöver hjälp att ta sig till Ambjörnarp kan ringa väntjänstens telefon, numret finns nedan.

Röda Korsets väntjänst har ett särskilt telefonnummer dit du kan ringa om du vill ha hjälp av väntjänsten. Telefonen är bemannad på måndagar och torsdagar klockan 9.00-11.00 och 19.00-20.00. Telefonnumret till Röda Korsets väntjänst är:
070-652 04 66

Väntjänsten har ingen akutverksamhet. Räkna med att det tar en vecka från telefonsamtalet tills väntjänsten kan hjälpa till.


Publicerad den 21 december 2015, senast ändrad den 7 maj 2018