Sommarjobb

Vi söker dig!

Sommarjobb 2018Sommarjobb 2018

I Tranemo kommun finns flera olika typer av sommarjobb. Nedan finns information om de olika sommarjobben samt hur du går tillväga för att söka dem.

Vård- och omsorg

Roligt, utvecklande och viktigt – vi söker personal som vill arbeta på våra äldreboenden, hemtjänst, LSS-boenden, personlig assistans, korttids för barn och unga samt vårt HVB-boende för ensamkommande ungdomar. Arbetet innebär att du hjälper människor med deras behov av omvårdnad och att få en fungerande vardag.

Vi söker dig som vill utvecklas genom att vara en viktig del i en annan människas liv. Du ska ha fyllt 18 år, vara lyhörd och pålitlig, gärna ha en vård-och omsorgsutbildning eller liknande, men även du utan utbildning eller erfarenhet är välkommen att söka. Arbetstiderna varierar mellan dagtid, kvällar, helger och nätter. Du som kan arbeta hela sommaren kommer att prioriteras bland ansökningarna

Ansök senast 30 april här.

Vid frågor, kontakta:

Fidan Bilalli, områdeschef
E-post
Telefon: 0325 – 57 62 14

Maria Hulander, områdeschef
E-post
Telefon: 0325 – 57 62 52

Feriearbete

Feriearbete är för dig som är född 2000, 2001, 2002, är folkbokförd i Tranemo eller Svenljunga kommun och har ett fullständigt personnummer (även de fyra sista siffrorna). Feriearbete finns inom barnomsorg, äldreomsorg, vaktmästeri, kök, administration, ungdomsledare mm. Som feriearbetare blir du erbjuden 90 timmars arbete fördelat på tre veckor under perioden vecka 25-33.

För att kunna matcha dig till ett roligt och givande feriearbete är det viktigt att du skriver lite om dig själv i din ansökan. Vilka är dina intressen och framtidsplaner? Vilket program du har sökt eller vilket program går du? Vad du vill arbeta med i framtiden?

Ansök innan den 2 april här.

Under vecka 18 kommer alla som ansökt om feriearbete ha fått besked om placering och period.

Kort beskrivning om de verksamheter som feriejobben finns att söka inom:

Barnomsorg

Din placering är på förskola eller fritids där du tillsammans med pedagogerna aktiverar barnen. Mycket av tiden tillbringas utomhus där man leker och stöttar barnen. Du hjälper också till vid måltider, läser och pysslar.

Ungdomsledare

Du som väljer detta har bör ha intresse eller erfarenhet av att handleda barn/ungdomar då du kommer att vara hjälpledare i de sommaraktiviteter som din kommun anordnar. Aktiviteterna kan t.ex. vara kulturplaneterna, kalasdagarna, pyssel, kultur eller lek för barn-ungdomar.

Äldreomsorg

Här får du vara ”guldkanten” för de äldre. Den som gör det lilla extra. Du är t.ex. med vid måltider, läser tidningen, målar naglar eller följer med de äldre på andra aktiviteter så som sångstunder eller grillkvällar. Detta är det feriearbete som oftast leder till sommarjobb eller timanställning i framtiden.

Omsorg

Här arbetar du med personer som har en funktionsnedsättning. Placeringen kan vara på boendet eller i daglig verksamhet (personens arbetsplats). Du är med på de aktiviteter som sker under dagen t.ex. vid måltider, utflykter eller stöttar personerna på sitt arbete.

Media/Administration

Du som söker detta är intresserad av att läsa, skriva, fota, filma, intervjua och datorer. Din placering kan vara i bibliotek/mediatek, dela ut post mm.

Vaktmästeri

Dina arbetsuppgifter inom vaktmästeri kan innehålla underhåll av grönytor, renhållning av allmänna platser, målning och lättare snickeriarbeten. Mycket av din tid spenderas utomhus.

Kök

Du som väljer är intresserad av att baka och laga mat. Du är med och förbereder måltider till äldre och unga i kommunen. Det kan vara att baka till fikat, göra sallad, sköta disk eller lättare matlagning.

 

Under våren kan fler områden tillkomma.

 

Sommarmusikanter

Spelar du instrument eller sjunger? Vi söker tre ungdomar från Tranemo kommun och tre ungdomar från Svenljunga kommun födda 2000, 2001 eller 2002 till jobbet som gatumusikanter under vecka 25-27.

Ansök senast 9 april via blanketten nedan. När du fyllt i blanketten lämnar du den till Tranemo kulturskola. Har du frågor kontakta Juan Ochoa:

Telefon: 070-240 77 77
Epost
Blankett för sommarmusikanter

Sommarlovsentreprenör

Bli din egen chef i sommar

Är du född 2000–2002, lämnar årskurs 9 eller går på gymnasiet och bor i Tranemo kommun? I så fall har du chansen att bli en sommarlovsentreprenör och starta eget företag. Själv eller tillsammans med dina kompisar har du möjlighet att omsätta kreativa idéer till verklighet. Vi hjälper er med utbildning, försäkring och stöd. Dessutom får alla deltagare ett stipendium som kan användas som startkapital. I programmet ingår:

  • En veckas kick-off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet.
  • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen.
  • Nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas.
  • Försäkring och startpeng/stipendium på 2000: –
  • Avslutningsaktivitet med utvärdering

Hör Jacob Lanned, en av förra årets sommarlovsentreprenörer, berätta om sin resa under förra sommaren. Länk till filmen

Film om en sommarlovsentreprenör

Så här fungerar konceptet

Steg 1 – Anmäl dig

Alla ungdomar som är skrivna i Tranemo kommun och är mellan 16-20 år är välkommen att anmäla sitt intresse.

Steg 2 – Obligatorisk kick off-vecka

Programmet startar med en veckas kick-off direkt efter skolavslutningen där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2 000 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Steg 3 – Testa din affärsidé

Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 18 782: -/år behöver du inte betala skatt.

Steg 4- Kick-out!

Det avslutande steget är en kick-out i augusti. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former! Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det!

Skicka din anmälan via e-post senast 2 april till Manda Schillerås, näringslivskoordinator i Tranemo kommun.

 

Turistkommunikatörer

Som turistkommunikatör på Torpa turistinformation är du Tranemo kommuns ansikte utåt och hjälper besökare att uppleva mer av vistelsen i Tranemo med omnejd. Att informera besökare om evenemang/aktiviteter/sevärdheter främst i Tranemo kommun men även i Sjuhärad och andra regioner, försäljning, förmedling av boende, uthyrning m.m. Du kommer att jobba ensam till stor del.

Kvalifikationer

God lokalkännedom och goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du ska ha stor servicekänsla, ha lätt för att ta egna initiativ, ansvarskänsla och vara utåtriktad och flexibel. Erfarenhet av turismarbete eller utbildning ses som en merit. Din personliga lämplighet är viktigt för arbetet. Innehav av körkort är bra men inget krav.

Arbetsplats

Torpa turistinformation, Torpa stenhus, Länghem

Period

Från och med 2018-06-18 till och med 2018-08-31 samt minst två utbildningsdagar innan säsongstart. Säsongsanställning, deltid. Schemalagd arbetstid. Timlön enligt avtal.

Ansök senast 20 april här.

Receptionist/administratör

Att vara sommarvikarie på medborgarservice och processtöd, Tranemo kommun, innebär i stora drag att sitta i kommunens reception, ta emot samtal och besökare, hantera kommunens post samt att diarieföra handlingar. Det krävs att du har lätt för att lära dig nya saker, vågar ta för dig och har ett gott bemötande både internt i kommunen och till medborgare som besöker eller ringer in till kommunen. Arbetet ställer stora krav på att ta ansvar för arbetet. Söker dig som vill arbeta hela sommaren, ca från v. 23-32.

CV och personligt brev skickas senast 25 mars via e-post till Tranemo kommun.

Vid frågor, kontakta verksamhetschef Kajsa Montan.

E-post
Telefon: 0325- 57 60 25

 

Roligt, utvecklande och viktigt – vi söker personal som vill arbeta på våra äldreboenden, hemtjänst, LSS-boenden, personlig assistans, korttids för barn och unga samt vårt HVB-boende för ensamkommande ungdomar. Arbetet innebär att du hjälper människor med deras behov av omvårdnad och att få en fungerande vardag.

Vi söker dig som vill utvecklas genom att vara en viktig del i en annan människas liv. Du ska ha fyllt 18 år, vara lyhörd och pålitlig, gärna ha en vård-och omsorgsutbildning eller liknande, men även du utan utbildning eller erfarenhet är välkommen att söka. Arbetstiderna varierar mellan dagtid, kvällar, helger och nätter. Du som kan arbeta hela sommaren kommer att prioriteras bland ansökningarna

Ansök senast 30 april här.

Vid frågor, kontakta:

Fidan Bilalli, områdeschef
E-post
Telefon: 0325 – 57 62 14

Maria Hulander, områdeschef
E-post
Telefon: 0325 – 57 62 52


Publicerad den 6 mars 2018, senast ändrad den 13 mars 2018