Näringslivsvecka – för ett bättre företagsklimat!

28 maj – 1 juni, genom en näringslivsvecka vill kommunen stärka företagsklimatet och dialogen mellan små som stora företag och kommunen. Under tisdagen, torsdagen och fredagen anordnas föreläsningar och aktiviteter för dig som företagare.

Anna Dyhre, Employer Branding, gästar oss på tisdagen där hon ger tips om hur man blir en attraktiv arbetsgivare. På torsdagen är det After Work med mat och då pratar Anna Gillek, regionchef från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet. Birgitta Laurent, upphandling- och upphandlingsexpert från Svenskt Näringsliv pratar om upphandlingar. På fredagen visar Företagens vänner upp vad de kan erbjuda företag i alla olika skeden för att nå en bättre tillväxt. Politiker och tjänstemän kommer närvara på föreläsningar och företagsbesök men också jobba vidare internt om hur vi förbättrar service och företagsklimat mot företag.

Aktiviteterna äger rum på Glasets Hus i Limmared.

Anmäl ditt intresse till manda.schilleras@tranemo.se

Välkommen till en inspirerande näringslivsvecka!

Måndag 28 maj

7.30-12.00
Kommunstyrelsen och tjänstemän besöker inbokade företag.

Tisdag 29 maj

7.30-10.00
FÖRETAGARFRUKOST OM EMPLOYER BRANDING
Anna Dyhre är föreläsare, författare och har ett stort samhällsintresse. Under många år har hon jobbat med Employer Branding som är ett sätt för arbetsgivare att jobba med sin attraktionskraft på arbetsmarknaden. Anna ställer frågor om du är en qattraktiv arbetsgivare, vilken målgrupp du vänder dig till och varför dina anställda vill jobba hos dig. Är du som arbetsgivare redo att möta den nya generationen?

PRESENTATION AV SOMMARLOVSENTREPRENÖRER

TRANEMO KOMMUN VÄLKOMNAR NYA FÖRETAG

Onsdag 30 maj

9.00-16.00
FÖRENKLA HELT ENKELT – BLOCK 3
I medborgarhuset, Tranemo

Förenkla helt enkelt är en utbildning för kommuner som vill förbättra sina företagskontakter. Den riktar sig till chefer, handläggare och politiker som möter företag i sitt arbete.

Torsdag 31 maj

Kl 8.00-15.00
SVENSKT NÄRINGSLIV OCH TRANEMO KOMMUN BESÖKER FÖRETAG

Kl 16.45-17.45
FÖRELÄSNING OM FÖRETAGSKLIMAT
Anna Gillek är regionchef på Svenskt Näringsliv i Västra Götalands län och jobbar bland annat med att öka förståelsen för företagens verklighet men även att företagen ska få så bra villkor som möjligt för att växa. Under kvällen berättar Anna hur företagsklimatet ser ut i Tranemo kommun.

Kl 17.45-18.15
MINGEL MED KAFFE OCH KAKA

Kl 18.15-19.15
FÖRELÄSNING OM UPPHANDLING
Birgitta Laurent är upphandlings- och konkurrensexpert på Svenskt Näringsliv. Den offentliga marknaden omsätter stora summor varje år men tyvärr sjunker antalet anbud vid upphandling år för år. En viktig fråga är därför hur vi ska få fler företag att vilja vara med och konkurrera om de offentliga kontrakten. Det handlar inte bara om att stärka företagsklimatet genom att göra den offentliga marknaden mer lättillgänglig utan också om att offentlig sektor ska göra bättre affärer. Under kvällen kommer Birgitta med råd till såväl leverantörer som till politiker och tjänstemän.

Kl 19.15-20.00
AFTER WORK OCH UNDERHÅLLNING AV KULTURSKOLAN

Fredag 1 juni

9.00-12.00
FÖRETAGENS VÄNNER STÄLLER UT
Företag bjuds in till en utställning där Företagens vänner presenterar vad de kan erbjuda företagen.

7.30-12.00
Kommunstyrelsen och tjänstemän besöker inbokade företag.


Publicerad den 2 maj 2018, senast ändrad den 28 maj 2018