Jobba hos oss

Det händer mycket i Tranemo ­både som kommun och arbetsplats. Vi är cirka 1 000 medarbetare som aktivt arbetar för att skapa goda förutsättningar för att fler företag, fler boende och fler besökare ska söka sig till Tranemo.

Samtidigt förädlar och utvecklar vi servicen för våra kommuninvånare och ser till att allt fungerar i vardagen. Vi lever i en föränderlig tid och söker därför hela tiden efter kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bygga framtidens Tranemo.

Tranemo kommun ligger i det sydostligaste hörnet av Västergötland och Västra Götalands län. Cirka 11 700 människor har redan valt Tranemo kommun som sin hemkommun. Men här finns plats för fler!

Näringslivet i Tranemo kommun domineras av tillverkningsindustri, inom många olika branscher. Tranemo kommun som organisation är den enskilt största arbetsgivaren. Söker just du ett jobb inom organisationen Tranemo kommun kan det finnas bra jobb för din partner hos något av våra företag.

Bakom namnet Tranemo kommun döljer sig ett myller av små starka samhällen och byar, med många färgstarka invånare. Här finns vacker natur, rogivande stillhet och tranor naturligtvis. Här finns en rik och spännande historia. Här finns framtidstro och entreprenörsanda och något som alltid värmer – mänsklig omtanke, om varandra och naturen, något som bland annat avspeglar sig i det aktiva föreningslivet. Här finns en förening för nästan varje intresse.

I centralorten Tranemo finns kommersiell och offentlig service. I de mindre orterna finns ett varierat utbud av affärer och kommunal service. För den som längtar till de större städernas utbud av varor och kultur så är det inte långt att åka. Till centrala Borås är det drygt 4 mil, till centrala Jönköping drygt 7 mil och till centrala Göteborg drygt 10 mil.

Tidningen Fokus årliga ranking ”Här är det bäst att bo” gav i maj 2010 Tranemo kommun en tredje plats av alla Sveriges kommuner i kategorin Att ha familj. Varje kategori innehåller ett antal variabler som används för att mäta tillståndet i kommunen. I Att ha familj mäter man hur många familjer som har råd att köpa villa, andelen skilsmässor, pappaindexet, personaltäthet i förskolan, barnfamiljer med sjuk- och aktivitetsersättning samt inkomstskillnader mellan män och kvinnor. Det är alltså ett bra val att bosätta sig i Tranemo kommun, särskilt om man har familj. Välkommen hit!


Publicerad den 25 januari 2016, senast ändrad den 25 april 2017

E-tjänster relaterade till Lediga jobb just nu