Sommarlovsentreprenör

Sommarlovsentreprenör 2017Sommarlovsentreprenör 2017

Vad gör du i sommar?
– Startar eget företag!

Hur blir man sommarlovsentreprenör?

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb! Förra året fick 570 ungdomar i Sverige chansen att starta ett eget företag via Sommarlovsentreprenör.

Intresserad? Mer information om hur du ansöker hittar du projektets webbplats eller på broschyrens baksida

Testa dina idéer

Då du har anmält ditt intresse blir du inbjuden till två träffar där du får all information och kan komma igång med kreativa tankar om vilken affärsidé du skall ha. Efter skolans slut i juni startar en introduktionsvecka där du lär dig om affärsidéer, affärsplaner, marknadsföring, personlig försäljning m.m. Våra handledare inspirerar, stöttar och hjälper dig hela vägen. Du får användbara kontakter från olika branscher och massor av nya kompisar.

Efter introduktionsveckan driver du ditt företag under minst tre sommarveckor och har hela tiden tillgång till dina handledare. I början av augusti samlas hela gruppen och då summeras erfarenheter och resultat.

Vi lovar dig en spännande och lärorik sommar!

Låt dig inspireras

På vägen mot ditt entreprenörskap får du mer än kunskap som rör företagande. Du får också inspiration för studier, arbete, framtiden och livet.

Tre erfarna och uppskattade föreläsare som brukar återkomma är:

  • Susanne Pettersson. Förändringskonsult som har jobbat med flera kända idrottsprofiler på elitnivå. Under en halvdag pratar hon om mental inställning och hur hjärnan fungerar. Du kommer att få göra övningar och höra hur målsättningen påverkar prestationen.
  • Reimar Westerlind, kallar sig livsnjutare och har jobbat inom näringslivet i 60 år. Under ett par spännande timmar berättar Reimar om den filosofi som har hjälpt honom genom hans yrkesliv. Du kommer att få med dig ett antal ledord för vad som är viktigt att sträva efter i ditt entreprenörskap, hur du ska hantera motgångar och göra avtryck i livet.
  • Tina Nyberg, driver reklambyrån Storasyster och berättar om hur du ska lyckas med marknadsföringen av ditt företag och beskriva verksamheten på ett trovärdigt sätt.

Några råd på vägen

Mot slutet av introduktionsveckan får du, i en rådgivarträff, möta etablerade företagare inom olika branscher. Tillsammans diskuterar ni dina idéer och rådgivaren bjuder på tips av olika slag som passar din affärsidé.

Efter alla förberedelser är det sedan dags att själv driva företaget, men med fortsatt stöd av handledarna och övriga kontakter.

Lön för mödan

I början av augusti är det dags att avsluta din tid som sommarlovsentreprenör. Varje företag presenterar sig och sitt resultat för rådgivare, politiker och kontaktpersoner från de olika kommunerna. Den dagen är det feststämning, spänning och glädje! Den ekonomiska vinsten kan variera men du är rikare på erfarenheter, kontakter i näringslivet, nya vänner och får ett användbart diplom som väger tungt på ditt CV!

Vill du vara sommarlovsentreprenör 2017? Anmäl dig till Pernilla Kronbäck:

Telefon: 076-643 07 50 eller 0325-57 60 40
E-post: pernilla.kronback@tranemo.se


Publicerad den 3 mars 2016, senast ändrad den 14 februari 2017