Ung Företagsamhet och Ferieentreprenör

Film om en sommarlovsentreprenör

Ung Företagsamhet

I Tranemo kommun är vi stolta över våra fantastiska unga förmågor inom Ung Företagsamhet och som Sommarlovsentreprenörer. Kanske vill du som går på Tranemo Gymnasium testa på att vara entreprenör?

Se våra unga företagare här

Genom att starta och driva ett företag kan du skapa något som du tycker saknas eller något som du själv skulle vilja ha. Kanske en snygg t-shirt, eller ett spel på mobilen som man blir glad av? En remix av en skiva som gavs ut på 1970-talet? Eller en vattendunk som renar vatten med hjälp av solljus? Din idé behöver inte vara en ny uppfinning. Det kan till exempel vara en tjänst som redan finns, men som du tycker kan göras bättre. För mer information se här. 

Ferieentreprenör (tidigare Sommarlovsentreprenör)

Konceptet Ferieentreprenör handlar om att stimulera ungdomar till att utveckla sina entreprenöriella egenskaper, genom att låta dem driva ett företag som sommarjobb utifrån någon affärsidé som de själva har.

Du får ett startkapital, en försäkring, en gemensam kickoff-vecka, en genomförandeperiod då du har tillgång till handledare och rådgivare från näringslivet samt en avslutning med redovisning och reflektion.

Efter genomgånget koncept erhåller du även ett diplom. Stärk dina entreprenöriella egenskaper och förbered dig för ett föränderligt arbetsliv, och så hoppas vi att du får ett öka intresse för företagande.

 


Publicerad den 4 september 2018, senast ändrad den 8 januari 2019

Kontakt