Skaparbibblan

På Skaparbibblan lyfts kreativiteten

SkaparbibblanLittlebits, Sphero Bolt och lite pyssel.

 

Skaparbibblan har skapats genom ett projekt lett av Uddebo Makerspace tillsammans med biblioteken i Tranemo och Svenljunga. Finansieringen kommer från Kulturrådet och Kultur i Väst.

Skaparbibblan består av en vagn med teknikpyssel och inspiration för stora och små. Vi har Littlebits, ett legoliknande verktyg för att bygga enkla teknikprylar och uppfinningar. Sphero bolt är små robotbollar som kan programmeras på olika sätt. Vi har också micro:bit, ett enkelt kretskort som kan utvecklas nästan i det oändliga. Med högre svårighetsgrad finns skärmaskin, som kan användas för modellbygge, stickers, allt tänkbart finare pappersarbete. Det finns också utrustning för stop-motionfilm, som är väldigt kul att jobba med. Vi har också VR-headet Oculus Quest.

Du kan låna prylar från Skaparbibblan!

Vi lånar ut micro:bit i små kit för att skapa med programmering. Läs mer och se film här.

Vi testar att låna ut Sphero Bolt, en liten bollformad robot som styrs med enkel blockprogrammering. Kontakta biblioteket eller reservera här (får endast lånas av vuxna / i vuxens sällskap).

Vi drar igång 3D-skrivarkurserna igen under hösten 2021. Vi kommer att hålla kursen individuellt, och det blir en kort introduktion med möjlighet att skriva ut något litet för att testa. Om det blir skärpta restriktioner kommer vi att erbjuda kursen digitalt. Efter att ha gått kursen får man använda 3D-skrivaren på egen hand.

Vi erbjuder take away på 3D-utskrifter. Läs mer här.

Vi letar efter personer som vill starta studiecirklar med Skaparbibblans teknikprylar! Är du sugen på att starta en cirkel? Hör av dig till oss på biblioteket så hjälper vi dig vidare.


Publicerad den 29 oktober 2019, senast ändrad den 17 augusti 2021