Barn & Ungdom

 

Ett barn och en bok

Titt-ut på Tranemo bibliotek

Vi träffas i en mindre grupp och sjunger, ramsar, leker och läser tillsammans.

Varannan fredag kl. 9.30
25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11 och 4/12.

Begränsat antal platser, max 1 vuxen per familj. Anmäl dig på: 0325-57 64 00 eller bibliotek@tranemo.se. En anmälan för alla tillfällen.

OBS! Fullbokat!

 

Evenemang 2020

Så fort vi är klara med planeringen av höstprogrammet publiceras nya datum på den här sidan.

BVC och Gåvoböcker

Tranemo bibliotek samarbetar med Barnavårdscentralen på olika sätt. De små barnens bok är en gåva från biblioteket till alla nyfödda i kommunen som delas ut på BVC. I föräldrautbildningen BVC håller i ingår ett biblioteksbesök där föräldrar får information om språkets och lekens betydelse för barnets utveckling. Läs mer om De små barnens bok här, information även på andra språk. Här kan du se de filmade sångerna ur boken.

 

Övriga Gåvoböcker
Vid två och ett halvt års och fyra års ålder får barnen ett presentkort på BVC som ger dem rätt att hämta en gåvobok på biblioteket. Alla kommunens 6-åringar får en gåvobok från biblioteket. Denna bok arbetar barnen med i förskoleklassen under våren och sedan avslutas det hela med en BOKFEST i maj. Då samlas alla på Forumtorget i Tranemo och går sedan i parad till biblioteket under pompa och ståt. På biblioteket redovisar klasserna vad de gjort under våren och därefter bjuds alla barn på glass.

Läsa på annat sätt

Man kan läsa med ögon, öron eller fingrarna. Kom till biblioteket och kolla!

Böcker att lyssna på: CD-böcker CD och bok – om du vill både läsa och lyssna. MP3-böcker

Talböcker – För dig som har svårt att läsa text. Talböcker spelas upp i datorn eller i en särskild Talbokspelare. Vissa MP3-spelare klarar Talböcker

Äppelhylla All barn behöver böcker men alla böcker passar inte alla barn, det är därför Äppelhyllan finns! Här hittar du böcker för, och om barn, med funktionshinder. Böcker som väcker läsglädje och även ger stöd och inspiration till vuxna, i arbetet eller som förälder. Alla barn har rätt till böcker. Du hittar dem i biblioteket. Läs mer om Äppelhyllan på Barnens bibliotek

Biblioteket Äppelhyllan

Biblioteket Äppelhyllan


Publicerad den 10 december 2015, senast ändrad den 26 oktober 2020

Adress

Tranemo bibliotek
Besöksadress: Willéns väg 5
Leveransadress: Brogatan 15B
514 33 Tranemo

Telefon: 0325-57 64 00
Epost: bibliotek@tranemo.se