Expansiva Tranemo – vad är pågång?

Karta TranemoKarta Tranemo

EXPANSIVA TRANEMO Vi finns på Forumtorget kl 10.00-14.00 – kom och prata med oss!

Vi visar och berättar var det pågår byggnationer och var det planeras för att bli lägenheter, villor, parkområden, förskola, gång- och cykelväg m m.

VANDRINGSFESTIVAL – start mellan kl 10.00 och 13.00 vid sjön
Du är välkommen att gå en poängpromenad runt Tranemosjön med stationer utmed vägen – chans att vinna fina priser!
Vill du gå en kortare promenad som är mer tillgänglighetsanpassad och samtidigt ta del av de platser där planering för byggnation och annat finns så är du välkommen att göra det. Start mellan kl 10.00 och 13.00 från Forumtorget.

Biblioteket är på plats på Forumtorget.
Anhörigstöd berättar om vilket stöd du som anhörig har möjlighet att få.

Kulturprojekt
Kl 10.00, Invigning av Sanna Källmans Ljudverk, Sjuhärads ljudkonstrunda. Bron vid gymnasieskolan. (Mer information finns här nedan)
Kl 14.30 Performance med Jan Rådvik och Martina Öhrling, vid Nisrine Boukharis verk Phantasmagoria. Tranemosjön.
Kl 11.00-14.00, Workshop om Landart med Karl Chilkott, vid Rezan Arab´s verk ”going with the wind” i Uddebo, vid cykelled, nedanför väveriet.

VÄLKOMMEN!

 

Mer information om Sanna Källmans Ljudverk, bron vid Gymnasieskolan
VISKNINGAR och ROP. GRITOS y SUSURROS . CRIES and WHISPERS.

Röster. Röster som viskar, sjunger, ropar, skrattar. Röster som lever, som berättar. På olika språk. Om vardag, drömmar och kärlek. Om det som gör ont och om det som blir lättare tillsammans. Om barn som ska vaggas och om kärleksmöten. Om framtidsdrömmar och om längtan.
Livets väg ger spår i rösterna. Alla dagar som kommer och går. Lämnar spår. En klang. Ett lyster. Livet sjunger i rösterna. Livet, så som det är, med sorg och glädje, lust och lidande, skratt och gråt. Om du lyssnar kan du höra alla hjärtan som slår….

Tranemo Internationella kör bildades våren 2016 och består av kvinnor från flera olika länder. Kören började som ett projekt initierat av Tilt och är nu ett samarbete mellan ABF och Tranemo Kommun under ledning av Sanna Källman.

”VISKNINGAR och ROP” är ett ljudkonstverk med sång , tal & viskningar på arabiska, tagalog ( från Filippinerna ), tyska, spanska och svenska. Instrument: kalimba

Idé och komposition: Sanna Källman
Teknisk support, redigering: Christopher Ek

 

 


Publicerad den 28 augusti 2017, senast ändrad den 4 september 2017

E-tjänster relaterade till Bygga och bo