Minimeringsmästarna

Vill du minska ditt klimatavtryck? Är du en hängiven avfallssorterare som återvinner allt ner till minsta gem eller har du kommit en bit på väg men behöver inspireras för att komma ett steg längre? Oavsett vilket, finns det alltid utrymme för att lära sig mer och bli inspirerad.

Logga för Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan.          Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall!

Som deltagande hushåll utmanas du att under ett år minska dina avfallsmängder på ett lekfullt och lärorikt sätt. Du kommer att få delta i fem tematräffar där du inspireras och lär dig om respektive tema: matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. Utifrån dessa teman får du sedan utmaningar som ska bidra till minskade avfallsmängder.

Minimeringsmästarna i Tranemo kommun

Träffarna kommer att ske lokalt i kommunen, förhoppningsvis fysiskt, men det finns även back-up med digitala möten. Vi samverkar med övriga kommuner inom Boråsregionen

Följande träffar är planerade,  torsdagar kl  17-19

DatumTemaTid och plats
30/9UppstartsträffÅVC, Tranemo kl 17-19
28/10Tematräff
Hållbar konsumtion
9/12Tematräff
Matsvinn
10/2 - 2022Tematräff
Farligt avfall
7/4Tematräff
Delande
2/6Picknick och semestertema
27/8Tematräff
Textil
OBS! Lördag, halvdag på Textile fashion center, Borås
Oktober 2022FINAL

Tid och plats uppdateras och alla anmälda hushåll kommer att få mer information efter anmälan.

Har du frågor?  kontakta gärna projektledarna Thomas eller Kristina

Läs mer och anmäl dig här senast den 15 september

Anta utmaningen att bli en minimeringsmästare och bidra till Tranemo kommuns vision om det hållbara samhället: ”… Vi värnar om våra resurser och lever i ett samhälle för alla, som tar ansvar för kommande generationer och deras förutsättningar till ett gott liv”


Publicerad den 18 maj 2021, senast ändrad den 17 september 2021