Just nu

 

2019-10-03

From 2 september 2019 har vi en ny enhetschef för måltider inom skola/förskola, Andreas Palmquist. Ni når honom på telefonnummer 0325-576160

Kristina Ström Verksamhetschef kost

 

2018-02-04

Nu finns vi äntligen med i skolmatsappen där ni kan se vilken måltid vi serverar i våra förskolor och skolor. Appen heter skolmaten och laddas ner gratis. Det går också gå in via nätet http://www.dinskolmat.se Vi kommer inom kort även ge möjlighet för gästen att betygsätta maten via appen med glada eller mindre glada gubbar så håll utkik 🙂

Emma Wallin, områdeschef Kost

2018-02-04

Nu har vi börjat smyga igång två alternativa rätter i våra vård och äldreomsorgsboenden måndag till fredag. Syftet är att öka valfriheten och att vi även kan minska antalet specialkoster. Gästen väljer i förväg vilken måltid hen önskar och vi hoppas detta kommer falla väl ut i våra restauranger och på alla avdelningar.

 

Ny matsedel från hösten 2016- Två alternativa rätter i alla våra skolrestauranger

Från höstterminen 2016 kommer vår matsedel få ett nytt ansikte. Alla våra skolrestauranger kommer servera två alternativa lunchrätter. Vi hoppas med detta få ännu fler nöjdare matgäster som orkar hela skoldagen. Vi vill också med ökat utbud att mera mat äts då undersökningar i Sverige visar att skolbarn äter för lite och för sällan skollunchen.

Vi kommer servera mer fisk, mindre charkprodukter såsom korv, kassler och mer kyckling och vegetabilier. Allt för att öka kvalitén ur perspektivet näring och ekologi. Vi vill vara en naturlig del av det folkhälsoarbete som bedrivs i kommunen. En god måltid är även hälsosam och tillgodoser energi och näringsbehovet. Självklart är alla måltider tillagade på bra råvaror och prefabricerade råvaror som används ibland är korv och blodpudding när det serveras.

Information om frukost och mellanmål till förskola fritids

Information om höstens matsedel förskola

Information om höstens matsedel

Ett av våra mål är att baka mer eget bröd i alla våra kök vilket visat sig vara mycket uppskattat av våra små och stora gäster.

Välkomna till våra restauranger!

 

//Emma Wallin kostchef


Publicerad den 3 maj 2016, senast ändrad den 3 oktober 2019