Skattkammarens förskola i Tranemo

Skattkammarens förskola

Rektorsområde Tranäng åk F-6, Ambjörnarp och Sjötofta

Besöksadress: Kyrkogatan 5, 514 32 Tranemo

Rektor Maria Lidh, 0325-57 67 21
Biträdande rektor Emma Gantzert 0325-57 64 80

På Skattkammaren finns det fyra avdelningar.

Solstrålen, 0325-57 67 34
Kotten, 0325-57 67 34
Äpplet, 0325-57 67 35
Kantarellen, 0325-57 67 35

Barn och föräldrainflytande

.

Föräldrainformation

.

Likabehandlingsplan/utvecklingsplan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

 

Lärandesektionens samtliga kvalitetsredovisningar finns samlade här Kvalitetsredovisningar

Om oss

Välkommen till Skattkammarens förskola

Skattkammarens förskola byggdes år 2011 och var resultatet av 3 sammanslagna förskolor. Förskolan ligger centralt i Tranemo bakom Tranängsskolan. Vi har en härlig utegård med gräsmattor och cykelvägar, gungor, sandlådor, en hög kulle och flera buskar och träd. Vi har också nära till Ljungsnässkogen som vi ofta besöker.

Skattkammaren består av två avdelningar Kristallen (de äldre barnen) och Juvelen (de yngre barnen). Varje avdelning har två hemvister. Äpplet och Kantarellen på Kristallen och Solstrålen och Kotten på Juvelen. Förskolan rymmer ca 66 barn.

Vi har en egen matsal, Restaurang Pärlan, där vi äter alla måltider. Frukost och mellanmål lagas på Skattkammaren och lunchen tillagas i Tranängskolans kök. Förutom de fyra hemvisterna har vi också ett stort gemensamt Torg där vi samlas på morgon och eftermiddag. Torget är också en plats för att skapa möten mellan barn och pedagoger i en föränderlig miljö. I anslutning till Torget finns också en härlig ateljé för skapandeaktiviteter, ett ljusrum med ljusbord och projektor där plats för utforskande av ljus, mörker, färg och form ligger i focus. Dessutom finns ett mycket uppskattat våtrum med plats för bland annat utforskande av vatten och dess egenskaper.

Skattkammaren arbetar som alla förskolor utefter läroplanen för förskolan och då ofta efter ett projektinriktat arbetssätt där barnens tankar och idéer för projekten framåt. Vi vill att alla barn ska få uppleva den glädje som det ger att erövra nya kunskaper samt känna sig trygga och stolta över sig själva.

Vår vision är ” Ett lustfyllt lärande som ger framtidstro för alla”

.


Publicerad den 8 januari 2016, senast ändrad den 18 december 2019