Nytt poddavsnitt ute!

Tranan och Boken

7. Indiana Jones och folkilsk i Stockholm

Det sjunde, svåra, avsnittet av Tranan och boken är här! I avsnittet har vi med oss en gäst, vår kollega Åsa Roswall som dels berättar lite om vad hon gör på Tranemo bibliotek, dels tipsar om ett par riktigt bra böcker hon läst under sommaren. Astrid har lyckats pausa sin resa genom Marian Keyes författarskap och pratar istället om författaren, illustratören, och framför allt göteborgaren Jakob Wegelius och hans värv. Judit pratar om läsning som är trygg och hemtam, alltså serieromaner. Dessutom kommer vi med facit (eller?) i kulturdebatten om huruvida man blir folkilsk av att bo i Stockholm samt diskuterar månadens bokcirkelbok, Historieläraren av Matt Haig. God lyssning!

Saker som nämns i avsnittet: Wolf Hall av Hilary Mantel, Historieläraren av Matt Haig, Indiana Jones, Shuggie Bain av Douglas Stuart, Slagsmål av Karl Modig, Konferensen av Mats Strandberg, Tusen månar och Dagar utan slut av Sebastian Barry, Marian Keyes, Herr Balders hemlighet, Legenden om Sally JonesMördarens apa, Den falska rosen, Esperanza ochSpionerna i Oreborg av Jakob Wegelius, Evert Taube, Arto Paasilinna, Wes Anderson, Royal Tenenbaums (film), Ishavspirater av Frida Nilsson, skillnaden mellan Astrid Lindgren-priset och ALMA-priset, Kalle Anka, Harry Potter, The Sandman av Neil Gaiman, När vi var samer och Blod i gruset av Mats Jonsson, kulturdebatt i DN, Inne i spegelsalen och Kunskapens frukt av Liv Strömquist, En varg söker sin podd (podd), Stormens utveckling (podd), Jan Guillou, Marvel Unlimited, meningen med livet (givetvis 42), Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams, Bokmässan, Vårt enda liv av Martin Hägglund, William Shakespeare, F. Scott Fitzgerald, James Cook, Lisa och Lilly av Mian Lodalen

Länk till omslaget av Mördarens apa (mycket snyggt):  https://www.bonniercarlsen.se/bocker/191760/mordarens-apa/

Länk till poddens Facebooksida: https://www.facebook.com/groups/375758040676948 


Publicerad den 1 oktober 2021, senast ändrad den 1 oktober 2021