Nytt poddavsnitt

Poddens femte, svåra, avsnitt är här! Judit har skrikit sönder rösten pga fotbolls-EM, vi pratar bland annat om sommarläsning, Radiosportens kommentator Christian Olsson och Barbro Lindgren. Dessutom pratar vi om månadens bokcirkelbok, Vägen mot Bålberget av Therése Söderlind. God lyssning, vi hörs igen i augusti/september!

Trana och en bok

Saker som nämns i avsnittet: Radiosportens Christian Olsson, Divergent-serien av Veronica Roth, Twilight-serien av Stephanie Meyer, Hungerspelen-serien och Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins, Jättehemligt, Världshemligt, Bladen brinner, Max-serien, Titta Hamlet!, Loranga, Masarin och Dartanjang, Gröngölingen är på väg, Du ber mig att beskriva en flod, Längst inne i mitt huvud av Barbro Lindgren, Neil Gaiman, Nalle Puh, Jojje Wadenius, Say nothing: a true story of murder and memory in Northern Ireland av Patrick Radden Keefe, Fallet Thomas Quick av Hannes Råstam, Mannen som slutade ljuga av Dan Josefsson, Magasinet Filter, Uppdrag Granskning, Quick – en humorshow om Sveriges “värsta” seriemördare” av och med Ola Aurell och Isak Jansson, They called us enemy av George Takei, Happy Home av Alison Bechdel, När vi var samer, Hey Princess, Mats kamp och Nya Norrland av Mats Jonsson, Vägen mot Bålberget av Therése Söderlind, Hardcore History av Dan Carlin

Exempel på Christian Olssons poesi från fotbolls-VM 2018 när Ludvig Augustinsson gör mål mot Mexiko: https://www.youtube.com/watch?v=4TW3QrNfxEw (skruva ner ljudet om du har svårt för höga ljud)

Quick – en humorshow om Sveriges “värsta” seriemördare”: https://open.spotify.com/album/15fXCyle6hNcS6gI1VRUfC?si=Z63CP6r6TaiPvFX3r16QFw&dl_branch=1

Bokbingobrickan: https://tranebibblantipsar.wordpress.com/2021/06/05/bokbingo-sommaren-2021/

 


Publicerad den 2 juni 2021, senast ändrad den 17 augusti 2021