Japanskt vemod i maj

Månadens bok är The Buddha in the Attic av Julie Otsuka.

En japansk brud.Japansk brud. Foto ur University of Washingtons samlingar, ca. 1914. Bilden är beskuren. http://content.lib.washington.edu/u?/ic,18

Under mellankrigstiden kom japanska kvinnor över stilla havet för att gifta sig med japanska män i USA. Var och en hade en bild på sin blivande make, men hade aldrig träffat honom i verkligheten. Med förhoppningar om ett bättre liv reste dessa ofta mycket unga kvinnor mot ett liv med en främmande man i ett främmande land. Här berättar kvinnorna med en röst om sitt öde, i en fängslande, prisbelönt kortroman. Utmana dig själv att läsa den på engelska med oss! Boken finns också på svenska, både i biblioteket och i vår e-boksapp Biblio. Den svenska titeln är Vi kom över havet.

Vi kommer att prata om boken i nästa avsnitt av vår podd Tranan och boken, och vi bokcirklar på bokcirklar.se. Väl mött!

Beställ boken via vår katalog här.


Publicerad den 3 maj 2021, senast ändrad den 3 maj 2021