Biblioteket öppnar dörrarna

Nu slår vi upp dörrarna till vårt nya bibliotek i Centralen. Böcker, tidskrifter och sköna sittplatser är redo för att användas.

Fåtöljer framför bokhyllor.

– Det känns oerhört bra att vi nu kan öppna för våra besökare. Vi är nöjda och stolta över det nya biblioteket och ser fram emot att alla ska få uppleva våra härliga lokaler, säger Fredrike Holzhausen Henriksson, bibliotekschef.

På fredag 21 augusti är det premiäröppning. Du kan besöka oss och kika på våra nya lokaler från klockan 10 fram till och med  klockan 17. På lördag 22 augusti är det öppet klockan 10-13. Därefter återgår vi till våra ordinarie öppettider.

Välkomna in för att låna böcker och utforska våra nya lokaler.

Tänk på att hålla avstånd och att hålla er hemma om ni har förkylningssymptom, även milda.

Centralen ligger vid Tranemosjön, intill Tranemo gymnasieskola, och byggnaden är omkring 1 500 kvadratmeter stor.

Centralen är ett samarbete mellan kommunen, näringslivet och föreningen Centralen. Kommunen äger huset och driver biblioteket. I huset kommer det även att finnas hotell- och restaurangverksamhet som drivs av Frida Jakobsson.

Namnet Centralen är ett beslut som kommunfullmäktige tog utifrån en namntävling som genomfördes under hösten 2018.


Publicerad den 20 augusti 2020, senast ändrad den 11 september 2020 av