Boktips från personalen

Vet du inte vad du ska läsa i sommar? Här kommer några tips från oss i personalen för att hjälpa dig på traven.

Mödrarnas söndag – Graham Swift

Året är 1924. Det är mödrarnas söndag, dagen då tjänstefolket åker hem till sina familjer. Husjungfrun Jay, som också fått ledigt, är föräldralös och cyklar i stället till sin älskare, för ett hemligt möte i hans tomma gods. Omständigheterna är många, Jay tänker på den djärva promenaden med cykeln över knastrande grus, på de vidöppna fönstren i Paul Sheringhams sovrum, på fläcken i sängen. Ingenting med den här dagen liknar någonting de varit med om tidigare, och ingenting av det som sker under dagen kommer någonsin att kunna inträffa igen.

Vacker, vemodig och skriven med stor språkmässig noggrannhet.
/Malin

 


Publicerad den 17 juni 2019, senast ändrad den 18 juni 2019