Boktips från personalen

Vet du inte vad du ska läsa i sommar? Här kommer några tips från oss i personalen för att hjälpa dig på traven.

Michael Ende: Momo eller kampen om tiden

Tid är inte pengar – tid är liv

Går det att spara tid? När och hur får vi tillbaka tiden vi sparar? Momo är en flicka som kan den ovanliga konsten att lyssna. När de vuxna i staden blir besatta av att spara tid, följer Momo sköldpaddan Cassiopeja genom natten och får se platsen som tiden kommer ifrån.

En klassiker för både barn och vuxna som kan ersätta det mesta på självhjälpshyllan.

 

Mark Twain: Huckleberry Finns äventyr

Sommar – bus – frihet

Huckleberry Finn hjälper sin bäste vän Jim att fly från slaveriet. Tillsammans färdas de mot friheten nedför Mississippifloden i den amerikanska södern. En rolig bok om vänskap, att hitta på bus och om frihet.

 

Marjorie Liu och Sanna Takeda: Monstress

Snyggt tecknad skräck på engelska

Första delen i en hyllad serie om den mystiska Maika Halfwolf. I en Maikas värld pågår ett fruktansvärt krig mellan människor och deras bittra fiender arcanics, som har magiska egenskaper. Maika ser ut som en människa, men vem är hon egentligen? Hon minns bara delar av sitt förflutna. Och inom henne bor ett monster som hon bara kanske kan kontrollera.

/Astrid


Publicerad den 14 juni 2019, senast ändrad den 17 juni 2019