Eldningsförbudet upphör

Idag tisdag 21 augusti kl 9.00 tar Länsstyrelsen i Västra Götalands län bort det länsövergripande eldningsförbudet. Det blir nu återigen upp till varje kommun att bestämma om det är tillåtet att elda i skog och mark. För Tranemo kommuns del är det Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund som hanterar dessa beslut.

Öppen eld i grill

Att frågan om eldningsförbud återgår till normalläge innebär att den hanteras av Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF, inom Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamns kommuner. Med hänsyn till de senaste veckornas lägre temperaturer och nederbörd samt rådande brandriskprognos ser SÄRF inget behov av eldningsförbud i vårt område. Det innebär att det från och med idag, 21 augusti, kl. 09.00 är tillåtet att elda i skog och mark inom förbundets gränser.

– Det är nu tillåtet att elda i skog och mark, men vi vill samtidigt uppmana allmänheten till stor försiktighet. All eldning sker under eget ansvar, säger Räddningschef Stefan Bengtsson.

Det är viktigt att tänka på att:

• Grillen är upphöjd från marken. Engångsgrillar kan lätt orsaka bränder.
• Grilla på säkert avstånd från brännbart material, såsom exempelvis byggnad och skog.
• Brandsläckningsutrustning finns på plats.


Publicerad den 21 augusti 2018, senast ändrad den 21 augusti 2018