Eldningsförbud hävs

De senaste dagarnas väderförhållanden har gjort att brandrisken i skog och mark minskat. Det råder inte längre eldningsförbud, men vi uppmanar fortsatt till försiktighet vid grillning och eldning.

EldEld

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har beslutat att upphäva eldningsförbudet i kommunerna Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn from. 2018-06-18.

De senaste dagarnas väderförhållanden har gjort att brandrisken i skog och mark minskat betydligt. Då brandriskprognosen visar fortsatt låga värden i området har eldningsförbud hävts.

Råd till allmänheten

  • Ska du elda eller grilla? Ta alltid reda på vilken brandrisk som råder där du är. Använd appen BRANDRISK Ute eller läs på SMHI:s webbplats om risken där du befinner dig.
  • Kontrollera alltid om eldningsförbud råder. Information om eldningsförbud inom SÄRF hittar du alltid direkt på serf.se.
  • Släng aldrig glödande cigarettfimpar på marken.
  • När eldningsförbud råder är det endast tillåtet att använda öppen eld i särskilda grillar uppställda i trädgårdar i anslutning till bostads- och fritidshus samt iordningställda grillplatser på marken. Mer information om eldning utomhus.
  • Om du upptäcker en brand i skog och mark, larma snabbt 112 och meddela var det brinner.

Publicerad den 19 juni 2018, senast ändrad den 19 juni 2018