Eldningsförbud råder

EldEld

På grund av en längre tids torka kan en brand i skog och mark bli mycket svår att hantera. Räddningschefen i beredskap på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har därför beslutat om förbud mot eldning utomhus.

Förbud mot eldning utomhus gäller inom Södra Älvsborgs räddningstjänstförbunds ansvarsområde. Det vill säga kommunerna Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.

Förbudet avser eldning utomhus. Med eldning utomhus avses alla typer av uppgörande av eld samt grillning på mark. Att grilla i grill, vid en särskilt anordnad grillplats eller använda spritkök eller dylikt är dock tillåtet. Det gör ingen skillnad på villatomt eller övriga markområden.

Eldningsförbudet gäller från och med den 16 maj 2018 tills vidare.

Mer information om eldning utomhus. 


Publicerad den 17 maj 2018, senast ändrad den 17 maj 2018